Yangın yayılmaya devam ediyor

Yangın yayılmaya devam ediyor
  • 17 Ağustos 2024 00:40

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkıp büyüyen yangın  yayılmaya devam ediyor.

Dumanların şehir merkezini kaplarken ekipler, havadan ve karadan yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor. Kontrol altına alınamayan alevler yerleşim yerlerine geldi. İYangında 16 ev küle dönerken, Karşıyaka Belediyesi de acil destek çağrısı yaptı.

Dün akşam saatlerinde İzmir Karşıyaka’da başlayan orman yangını giderek yayıldı. Şehir merkezinin dumanla kaplandığı yangın ekiplerin yoğun mücadelesi devam ediyor. Yangın yayılmaya devam ediyor

EVLER YANDI

İzmir’de dün gece Yamanlar’da başlayan orman yangını evlere sıçradı. İtfaiye ekipleri olağanüstü bir çabayla yangını söndürmeye çalışıyor.

Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, “Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 gün orman yangınları için yüksek risk olduğunu söylüyor. Bu 3 gün için alarmdayız” ifadelerini kullandı.Yangın yayılmaya devam ediyor

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı.

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI: BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN BİR AN ÖNCE EVLERİNİ BOŞALTMASINI İSTİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz.” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı Belediyesinden İzmir Fuarı'na muhteşem final
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.