Urla’da Kadınlar 8 Mart İçin Biraraya Geldi

Urla’da Kadınlar 8 Mart İçin Biraraya Geldi
  • 8 Mart 2016 09:16

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Urla Fotoğraf ve Sinema Gönülleri Derneği tarafından düzenlenen “Kadınlarımız” adlı fotoğraf sergisi Urla Eski Tamirhane Binasında fotoğraf severlerle buluştu. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın katıldığı sergiye, TBMM 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak, CHP PM Üyesi- Sendikacı ve Yazar Yaşar Seyman, CHP İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, Urla Fotoğraf ve Sinema Gönülleri Derneği üyeleri ve çok sayıda fotoğraf sever katıldı.

Kadınlar Gününe özel olan çalışmada 85 fotoğrafçı 3 aylık çalışma sonucu dünyanın birçok yerinden kendilerine özgü çektikleri kadın fotoğraflarını gönderdi. Toplam 240 fotoğrafın gönderildiği çalışmada, gelen fotoğraflar Prof. Dr. Arif Ziya Tunç, Erol Özdayı ve Tahir Ün’ün beğenisinden geçti.  240 fotoğraf içerisinden en güzel 50 fotoğrafın seçildiği ve jüri üyelerinin de birer fotoğraf hediye ettiği sergide toplam 53 fotoğraf sergilendi.

Urla'da Kadınlar 8 Mart İçin Biraraya Geldi

YAŞAR SEYMAN KALEME ALDIĞI KİTABI ANLATTI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik, açılışı yapılan fotoğraf sergisinin ardından Urla Tamirhane Binası’nda TBMM 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak moderatörlüğünde CHP PM Üyesi- Sendikacı ve Yazar Yaşar Seyman’ın son kitabı Benazir ve Kadın Hakları konusunda ki söyleyişiyle devam etti.

Urla'da Kadınlar 8 Mart İçin Biraraya Geldi

URLA’DAN YAKTIĞIMIZ IŞIK ÜLKENİN BİRÇOK YERİNİ AYDINLATMAYA BAŞLADI

Açılış konuşmasını yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ülkemizin şuan

ki tablosunun hiç iç açıcı olmadığı belirterek, her gün gazetelerde okuduğumuz şiddet, terör, tecavüz ve şehit haberlerinden dolayısıyla çok üzgün olduğunu belirtti.

Urla'da Kadınlar 8 Mart İçin Biraraya Geldi

Bugün siyasette daha fazla kadın siyasetçi olsaydı dünya bu kadar çatışma ve savaş ortamında olmazdı sözleriyle ülkemizdeki kadın siyasetçilerin az olduğunu belirten Başkan Uyar, tek eksiğin örgütlenememek olduğunu vurguladı.

Başkan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Kadının toplumdaki rolünü güçlendirmeyi hedef aldık. Üreten kadını desteklemek adına Üretici Kadın Kooperatifi kurma çalışmamız bunun bir örneğidir. Kurduğumuz Kadın Üretici Pazarlarımız ile kadınlar artık kendi ayaklarının üzerinde duran bireyler haline geldiler. Kadınlara Yaşam Alanları oluşturuyoruz. Roman kızlarımız için meslek edindirme kursları açıyoruz. Aile içi şiddet durumu tespit edildiği takdirde, TÜM-BEL-SEN ile yaptığımız sözleşmeye aile içi şiddet durumu tespit edildiği takdirde maaşın şiddet gören eşe verilmesi için madde eklettik. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek toplumsal cinsiyete duyarlı bütçe oluşturduk. Bu bütçeyi Urla’da topladığımız 256 kadın muhtara anlatarak onların Urla modelini kendi ilçelerine götürmelerini sağladık. Biz ışığımızı Urla’dan yaktık. Ve ülkenin her bir köşesini aydınlatmaya başladık bile”.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli Belediye Tesisleri Yeniden Doğuyor

BENAZIR VE ZORLU HAYATI ANLATILDI

Başkan Uyar’ın konuşmasının ardından Yaşar Seyman Pakistan’ın ilk kadın başbakanı olan BenazırButto’yu anlattığı kitabı “Benazir”’i  ve kadın haklarıyla ilgili söyleşisini gerçekleştirdi.  Otuz beş yaşında başbakan olan, Suikastlara uğrayan, hapiste, sürgünde yaşayan bir kadının hayat mücadelesini anlatan Yaşar Seyman kadınların asla pes etmemesi gerektiğini vurguladı.

Etkinliğin ardından Yazar Yaşar Seyman kaleme almış olduğu Benazir adlı kitabını Başkan Sibel Uyar ile birlikte kitap severlere imzaladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.