Türkiye’nin deri kalitesi bu fuarda tescillendi

Türkiye’nin deri kalitesi bu fuarda tescillendi
  • 27 Nisan 2018 10:42

Kalitesiyle tüm dünyada adından söz ettiren Türk deri sektörünün temsilcileri, bu yıl ilk kez düzenlenen Leather & More – Deri ve Deri Giyim Fuarı’nda buluştu. Yerli ve yabancı deri giyim markaları, perakende ve toptancılar ile tasarım firmalarını üreticilerle buluşturan fuara gelen ziyaretçiler, Türk deri üretim gücü ve kalitesini dünyanın başka hiçbir yerinde bulamadıkları düşüncesinde birleştiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Leather & More – Deri ve Deri Giyim Fuarı, 24-27 Nisan 2018 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleşti. Ham deri üreticilerinden konfeksiyon üreticilerine kadar tüm satıcıların yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılarla buluştuğu fuar, Türkiye’nin deri üretim gücü ve kalitesini dünya pazarında kanıtladı.

Türk sanayinin en köklü alanlarından biri olan deri sektörünün buluştuğu fuar, sektörün hem iç hem dış pazarda büyüdüğünün en önemli atılımlarından biri olarak kabul edildi. Fuara deri ve deri ürünleri ihracatında başrol oynayan Rusya, Irak, Almanya, Bulgaristan, İtalya, Hollanda, İngiltere, Romanya, Suudi Arabistan, İran ve İsrail’in yanı sıra Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Avrupa ve Amerika ülkelerinden de katılım oldu.

Deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri olarak sergilenen ürünlerin 2019 yılı vitrinlerinde yer almak üzere yurt içinden ve yurt dışından ön siparişleri verildi. Fuar, ilk kez düzenlenmesine rağmen katılımcı ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Nertoft: “Türkiye’den daha iyi iş çıkaran başka bir ülke yok”
Norveç’te ham deri satan bir firmanın Genel Müdürü Anders Nertoft, Türkiye ile çalıştıkları için şanslı olduklarını belirterek, “Türkiye ile 20 yıldır çalışıyoruz ve bunun için kendimizi şanslı hissediyoruz. Türk deri endüstrisi oldukça profesyonel çalışıyor. Yaptıkları işte çok iyiler. Biz onlara ham deri satıyoruz ve onlar da kadın çantaları, ayakkabılarına dönüştürüyorlar. Gerçekten çok iyi iş çıkarıyorlar. Avrupa standartlarında kaliteli ürünler üretiyorlar. Hatta bana kalırsa İtalya’dan daha iyi iş çıkarıyorlar. Neredeyse tüm dünyayı gezdim. Türkiye’den daha iyi iş çıkaran başka bir ülke olduğunu söyleyebilmem mümkün değil” dedi.

Rueda: “Amerika’da trend olacak”
Amerika’daki diğer partnerleri için fuardan numune satın aldıklarını ve ön siparişlerini de verdiklerini belirten Meksikalı bir firmanın temsilcisi Liz Rueda, “Fuara buradaki ürünleri incelemek ve bir takım örnekler alıp kendi partnerlerime iletmek için geldim. Yıl içinde siparişlerimiz olacak. Oldukça kaliteli ürünler var. Ayrıca tasarımları da çok beğendik. İşçilikte oldukça orijinal fikirler var. Aynı zamanda fiyatlar da rekabete açık. Bu fuarda ürün çeşitliliği çok fazla. Amerika için çok fazla ürün çeşitliliği var. Buradan aldığımız ürünleri kolaylıkla orada satabiliriz. Aynı zamanda bu ürünler Amerika’da trend olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BERGAMA’YA TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDEN İKİ ÖDÜL

Türk derisi birinci kalite 
Fuarın çok güçlü olduğunu ve bu tarz fuarların sektörün can damarı olduğunu vurgulayan İran Dericiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hassanzadeh Dalir, “Türkiye’de deri sektörü çok ileri düzeyde. Tüm dünya, Türkiye’nin deri sektörünü birinci kalite olarak değerlendirip kalite standartlarını ona göre belirliyor. İran ve Türkiye arasındaki ticaret çok ilerledi. Biz onlara ham deri satıyoruz, onlar da bunu konfeksiyona dönüştürüyor. Bizim de ticaretimiz dönüyor. Türkiye İran için Avrupa’ya açılan bir kapı” dedi.

İzmir bu işi iyi yapıyor
Gelinlik ve abiyeye deri parçalar ekleyip Almanya, Hollanda ve İsviçre’ye satış yapan bir firma yetkilisi Elif Taşlıoğlu Dastori, “Deri sektörü artık toparlanmaya başladı. Fuar buna çok büyük bir destek olacak. Türkiye’yi artık tekrar üretim ülkesine dönüştürmemiz gerekiyor. If Wedding Fuarı böyle başladı ve başarısı ortada. Deri Fuarı için de aynı şeyi düşünüyorum. Yurt dışındaki fuarlarla da karşılaştırdığımız zaman İzmir gerçekten çok güzel ve kaliteli bir fuar alanına sahip. Ziyaretçi olarak gelen her firma bir sonraki sene katılımcı olarak yer almayı düşünüyor” dedi.

Yunanistan’dan katılım 
Fuara Yunanistan’dan gelen Lazaridis Savas, fuardaki çeşitlilikten çok memnun kaldıklarını belirterek, “Çok değişik ürünler gördük, siparişlerimizi verdik. 10 senedir Türkiye ile çalışıyoruz. Yunanistan’da böyle kaliteli ürün yok. İşçilik çok fazla. Ürünlerimizin yüzde 90’ını buradan alıyoruz. Geçen yıl yaklaşık beş bin adet mal satın aldık. 500 bin dolar civarında yatırım yaptık. Fuardan da yaklaşık 300 adet sipariş verdik” dedi.

“Etiketlerde ‘Türk Yapımı’ yazısını görmek istiyorlar”
Türk dericiliğinin yurt dışındaki değerine vurgu yapan firma sahibi Selim Taşkın ise, “Eskiden etiketlerimizde ‘İtalyan Yapımı’ yazardı. Şimdi yurt dışı piyasası etiketlerde özellikle ‘Türk Yapımı’ yazısını görmek istiyor. Özellikle Rusya’dan ciddi rağbet görüyoruz. Mısır, Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ülkelerine satışımız var. Hem materyal olarak çok iyiyiz hem konfeksiyon olarak. Fuarın ilk iki günü yaklaşık 50-60 bin dolar arası 500 adet satış yaptık. Yurt dışı bizim değerimizin farkında. Bu fuar, dericilik sektörünün değerini artıracak çok önemli bir fuar oldu. İnsanoğlunun ilk giydiği şey deridir. Bu nedenle, insanoğlu yaşadıkça deri sektörü de var olacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.