“Terra Madre” gastronomi fuarı için mesai başladı

“Terra Madre” gastronomi fuarı için mesai başladı
  • 4 Ekim 2019 16:45
  • A+
    A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021’de İzmir’de gerçekleşecek dünyanın en büyük gastronomi fuarlarından biri olan Terra Madre için kolları sıvadı. Düzenlenen ilk hazırlık toplantısına Slow Food (Yavaş Gıda) ekibinin temsilcileri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki yılda bir İtalya’nın Torino kentinde gerçekleşen ve ilk kez İtalya dışında bir kentte yapılacak “Terra Madre” gastronomi fuarı için kolları sıvadı. 2021’de İzmir’de yapılacak fuar için Slow Food (Yavaş Gıda) Terra Madre grubuyla bir toplantı düzenleyen İzmir Vakfı Sekretaryası ve ilgili bürokratlar, fuarın yol haritasının belirlenmesine yönelik beyin fırtınası gerçekleştirdi.

İzmir’de düzenlenecek Terra Madre fuarının çalışma programında yer alacak konu başlıkları ve nasıl tanıtılacağını konuşulduğu toplantıda, Türkiye’nin bütün Slow Food temsilcilerinin eşit temsiline yönelik iletişim kanallarının güçlendirilmesi kararlaştırıldı. İzmir’de düzenlenecek Terra Madre’nin Türkiye ayağına yönelik isim önerileri, buğday, üzüm, süt ve peynir, zeytin, zeytinyağı ve sanat gibi oluşturulacak alt kurullar ile gönüllülüğün detayları konuşuldu. Bunun yanı sıra İZFAŞ’ın düzenleyeceği OliveTech ve ekoloji fuarlarında bir “Slow Food” standı kurulması gündeme getirildi. Toplantıda geçtiğimiz haftalarda Terra Madre temsilcileriyle İtalya’da yürütülen görüşmelere yönelik bilgi paylaşımı da yapıldı ve Ocak 2020’de Slow Food Konviviyum liderlerinin katılacağı bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

REKLAM ALANI

Toplantıya kimler katıldı?

Katılımcılar: Ali Can Epözdemir (İzmir Vakfı), Galip Ener (Slow Food Mahal), Sevil Terizoğlu Ünal (Slow Food Yenipazar), Nihat Özdal (Slow Food Halfeti), Nilgün Erdem-Sevinç Ulucanlar (Slow Food Yavaş Gari Bodrum), Ayşenur Arslanoğlu (Slow Food Fikir Sahibi Damaklar), Nilhan Aras (Slow Food Tarsus), Yeşim Yassıoğlu (İzmir Bardacık), Gökalp Soygül (İZFAŞ), Zuhal Okuyan-Rezzan Çakır (Slow Food Keçi Karaburun), Ömer Atilla (Foça Yeryüzü Pazarı), Şevket Meriç (Slow Food Teos), İlhan Koçulu (Kars), Defne Soyer-Neptün Soyer (Slow Food Teos), Yener Ceylan (İ.B.B. Turizm Şube Müd.), Nedim Atilla (Slow Food İzmir Bardacık)

"Terra Madre" gastronomi fuarı için mesai başladı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ın hizmet kadrosu liyakatla güçleniyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.