Sağlıkçılar’dan İl Sağlık Müdürlüğüne uyarı

Sağlıkçılar’dan İl Sağlık Müdürlüğüne uyarı
  • 17 Eylül 2024 19:45

İzmir İl sağlık müdürlüğünde iş bırakma nedeniyle verilen cezaların idari mahkemeler tarafından iptal edilmesiyle birlikte, bu cezaların onlarca olması ve ardışık bir şekilde iptal olacağı nedeniyle kamu zararı oluşturulduğu ifade edilirken oluşan kamu zararlarının ilgili kurum amirleri tarafından ödenmesi gündeme getirilmişti.

İzmir İl sağlık müdürlüğünde iş bırakma nedeniyle verilen cezaların idari mahkemeler tarafından iptal edilmesiyle birlikte, bu cezaların onlarca olması ve ardışık bir şekilde iptal olacağı nedeniyle kamu zararı oluşturulduğu ifade edilirken oluşan kamu zararlarının ilgili kurum amirleri tarafından ödenmesi gündeme getirilmişti.

 

Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre İzmir il sağlık müdürlüğü iş bırakma eylemine katılan yüzlerce hekime ve sağlık çalışanına soruşturma açıldığı, açılan soruşturmalarda ilgili kişilere disiplin cezası verildiği, verilen cezalara da ilgili sendikalar tarafından idare mahkemeleri tarafından iptal edilmesine ve emsal oluşturmasına rağmen, her dava kaybedildiğinde yaklaşık 25.000 TL’lik dava masrafının İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bırakıldığı öğrenildi. Tüm bunlara rağmen, davanın kaybedilmesinden sonra bile yüzlerce kişiye hala ceza verilmesi sebebiyle kamu zararı oluştuğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.

 

Aldığımız bilgilere göre 200’e yakın bu şekilde davanın devam etmekte olup davaların sonuçlanması ile birlikte yaklaşık kamu zararının 2 milyonun üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

 

Bu cezalar pandemi döneminde de yine iş bırakma nedeniyle sağlık çalışanlarına verilmişti. Ancak o davalar kaybedilince İzmir ili dışında iş bırakma nedeniyle çalışanlara soruşturma açsa bile ceza vermemişti.

 

İzmir il sağlık müdürlüğü pandemiden sonra bile 2024 yılı ortalarına kadar sendika kararıyla iş bırakan kişilere disiplin cezası vermeye devam etmişti. Bu sebeple 2 milyona yakın kamu zararı oluşturulduğu öğrenilirken, idarenin kamu zararına rağmen ısrarla sendika faaliyeti katılan sağlık çalışanlarına soruşturma açması dikkatlerden kaçmadı.

 

Öte yandan bu olayla alakalı olarak soruşturmalara muhakkik verilen bir başhekim yardımcısının, iş bırakan sağlık çalışanlarına ceza vermediği gerekçesiyle İzmir il sağlık müdürlüğü tarafından görevden alındığı öğrenilmişti.

 

Ayrıca İzmir il sağlık müdürlüğünde yapılan bir çok geçici görevlendirmelerde, Valilik tarafından yapılması gereken görevlendirmeler, İl sağlık müdürlüğü emriyle yapılmasının ardından onlarca görevlendirmeler hekim ve sağlık çalışanlarının mahkemeye başvurmasının ardından iptal edilmişti.
Usülüne uygun olmayan personel hizmetleri başkanlığı tarafından keyfiyete göre yapılan geçici görevlendirmeler nedeniyle onlarca davanın kaybedildiği ve yine kamu zararı oluşturulduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.
Kısa bir süre önce İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Burak Öztop’un personel başkanlığının yaptığı bu keyfi uygulamalar ve kamu zararı ile ilgili alacağı karar merak konusu oldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  CHP’li Bakan uyardı: “Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.