O koltuk kimin?

O koltuk kimin?
  • 6 Eylül 2018 14:18

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Meclisteki tüm partiler gözlerini, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki büyükşehir belediye başkanlığını almak için yapılacak çalışmalara çevirdi. Chp’nin kalesi denilen İzmir’de kimin o koltuğa oturacağı merak konusu oldu. Adayların yarışı ise, şimdiden başladı.

 CHP’nin güçlü adayları

2019 yerel seçimleri öncesi CHP’nin güçlü olduğu illerin en başında gelen İzmir’de kimin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı merak konusu oldu.  14 yıldır o koltukta oturmayı başaran ise, bu konuda rekoru da elinde tutan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu..

Kocaoğlu aday olacak mı?

2014 yerel seçimlerinde  “Binali Yıldırım aday ise bende adayım” diyerek Ak Parti’nin adayını bekledikten sonra karasını açıklayan Aziz Kocaoğlu’nun partisi tarafından bu kez aday gösterip gösterilmeyeceği merak konusu. Chp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile arası limoni olduğu bilinen Kocaoğlu, parti içerisinde ‘değişim’ vurgusu yaparak, Muharrem İnce’yi açıkça desteklemişti. Kulislerde Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de basın mensuplarının karşısına geçip, merak edilen o sorunun cevabını vereceği konuşuluyor.

Kocaoğlu’na alternatif isimler

CHP’de Kocaoğlu’nun dışında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Karşıyaka eski belediye başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova eski Kamil Okyay Sındır, Chp Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın isimleri kulislerde sıklıkla dile getirilmeye başlandı.

AK Parti’nin “Kesin alırız” gözüyle baktığı Bayraklı’da 2009’dan bu yana yapılan Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Hasan Karabağ, partisinin oy oranını artırdı. Partililer, belediye hizmetlerinde yaptığı başarılı çalışmalar, açıklamalarının önemli bir bölümünde Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yapan Karabağ’ın İzmirli seçmen tarafından kabul göreceğini belirtiyor.

2014 yerel seçimleri öncesi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına sıcak bakan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ismi 2019 yerel seçim öncesi ismi yine büyükşehir için geçiyor. Soyer için partililer, “İkili ilişkileri kuvvetli bir isim. Seferihisar’ı bir marka haline getirdi. Belediyeciliği biliyor. Genel merkezle ilişkileri çok iyi” yorumlarını yapıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da kısa sürede ilçede gözle görülür değişiklikler yapmayı başardı. Genç yaşına rağmen hizmet odaklı çalışmaları, geliştirdiği sosyal projeler sadece Bornovalıların değil, İzmirlilerin tamamından geçerli not alıyor.

Genel Merkez anket yapılacağını duyurdu
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, geçtiğimiz haftalarda “1394 belediye tek tek incelemeye aldık. Kendi belediyelerimiz, CHP, MHP, HDP’li…Hepsine bakıyoruz. Bütün belediyeleri sınıflandırdık. Az oy aldığımız, çok oy aldığımız, az farkla seçim kazandığımız, kaybettiğimiz…2014’ten bu yana yapılan seçimlerde ilçelerdeki oy oranlarını istatistik olarak değerlendiriyoruz. Belediyelerin performanslarına bakıyoruz. Genel şikayetler memnuniyetleri değerlendiriyoruz. Belediyelerimizle ilgili ölçümler devam ediyor. Elimizde anketler var, yenilerini de yapacağız. Örgütümüzün de görüşünü alacağız. Birbirine yakın adaylar adaylar olabilir. O zaman önseçim yapabiliriz. Birçok yerde en ideal adayla, seçimi kazanacak isimle yola çıkacağız. Bazı yerlerde bizim teklif getireceğimiz isimler olabilir. Çok aday adayının oldu yerlerde adayları bir elemeye tabi tutup ondan sonra değerlendirmeler yapılabilir. Önseçim yapacağımız yerler olabilir. Bu da aday belirlemede bir yöntemdir. Şuanda tüm çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulunmuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli’de Kapsamlı Temizlik

 

Ak Parti’nin güçlü adayları

Ak Parti İzmir teşkilatının aday adayları için özel bir çalışma yürüttüğü, onlara modadan tutun, diksiyon dersine kadar tüm eğitimleri kusursuz bir şekilde verdiği herkes tarafından biliniyor. Muhtemel adayları sır gibi saklayan teşkilatta İzmir büyükşehir koltuğuna oturması beklenen isimlerse herkes tarafından biliniyor.

2014 yerel seçimlerinden en büyük kozu o dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım halen Ak Parti’den İzmir büyükşehir belediye başkanlığı için güçlü isimleri arasında yerini koruyor. İzmir seçmeninden  1.000.000 oy alması bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi. Teşkilat da ve İzmirli vatandaşlarında beklentisi bu yönde olduğu dillendiriliyor.

 

Ak Parti’nin 2. Alternatiflerinden biri de Egeli  Prof. Dr. Veysel Eroğlu. Eroğlu, dört dönem Bakanlık yaptığı dönemde İzmir sevdalısı olduğunu her fırsatta dile getiriyordu.  Ak Parti’de İzmir’de ciddi bir karşılığı olan Ege’nin her noktasında Özellikle İzmir’de yatırımlarında, büyük projelerinde imzası bulunuyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık için ismi geçen bir isim daha Hamza Dağ.

Gençlik kollarından bu yana teşkilatta yetişmiş İzmirli Dağ’ın kibirsiz, çalışkan hallerinin partide heyecan oluşturacağı da kulislerde konuşuluyor.

 

Milletvekilliği Genel Seçimlerinde en çok çalışan ve halende aynı heyecan içinde olan Atilla Kaya’nın da büyükşehir belediye başkanlığını istediği yakın çevresi tarafından biliniyor. Kaya’da adaylığa yakın duran isimlerden birtanesi.

İyi Parti

İyi Parti Genel Merkezi’nin il başkanlarını istifaya çağırması, yerel seçim çalışmalarını da sekteye uğrattı. Henüz adaylar konusunda bir çalışma yürütmeyen İyi Parti İzmir il başkanlığı yeni il yönetimi ve il başkanının seçilmesinin ardından çalışmalara başlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.