Milletvekili aday listesi belli oldu.. İzmir’e sürpriz isimler

Milletvekili aday listesi belli oldu.. İzmir’e sürpriz isimler
  • 20 Mayıs 2018 20:44

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kritik pazar devam ediyor. Aday listelerinin belirlenmesi konusunda önce Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve 5’li komisyon toplanmış ardından MYK toplantısına geçilmişti. MYK toplanmasının ardından PM toplantısına geçildi.

MYK’da kimler konuşuldu ?

MYK toplantısında beklenen oldu ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yine İzmir 2. bölgeden aday oldu. Kılıçdaroğlu ile birlikte 2. bölgede Ünal Çeviköz, Sevda Erdan Kılıç, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Mahir Polat isimleri öne çıktı.

Böke 1. bölgeden…

İstanbul’dan aday olması beklenen Selin Sayek Böke tahminlerin aksine İzmir 1. bölgeden aday gösterildi. Böke ile birlikte mevcut vekiller Tacettin Bayır, Özcan Purçu ve Murat Bakan yerlerini korudu. 1. Bölge için Kani Beko, Mehmet Ali Çelebi, Umut Tekin ve Ednan Arslan isimleri öne çıktı.

Listede Tuncay Özkan sürprizi

İzmir listesinin en şaşırtıcı tarafı ise Genel Başkan yardımcısı Tuncay Özkan’ın İstanbul’dan aday gösterilmesi oldu. Özkan’ın 1. bölge için adaylık dosyası alan Özkan’ın İstanbul’dan aday gösterilecek olması Aziz Kocaoğlu etkisi olarak yorumlandı.

Abdüllatif Şener de listede

Cumhurbaşkanı adaylığı için adı sıkça konuşulan Abdüllatif Şener de kendine CHP listesinde yer buldu. Şener Konya’da liste başı olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.