Menemen’de sözler yine tutulmadı; hayvanseverler isyanda

Menemen’de sözler yine tutulmadı; hayvanseverler isyanda
  • 22 Mayıs 2018 11:15
  • A+
    A-

İzmir’in Menemen ilçesinde sokak hayvanları için bakım ve kısırlaştırma merkezi bulunmadığı gerekçesiyle belediyelere taleplerini ileten hayvanseverler, olumlu bir gelişme olmaması nedeniyle Mart ayında bir protesto eylemi gerçekleştirmişlerdi. HAYTAP öncülüğünde gerçekleşen protestoların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile görüşen HAYTAP yetkilileri bir ay içinde yapılacak geçici bir bakımevinin sözünü almışlardı. Ancak tutulmayan bu söz HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder’i harekete geçirdi. Önder, savcılığa yaptığı suç duyurusundan sonra İzmir İl Tarım Müdürlüğü’ne de durumu aktardı.

Menemen'de sözler yine tutulmadı; hayvanseverler isyanda

HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

REKLAM ALANI

“BUGUN 2 ÖNEMLİ GELİŞME..

Menemen Beledıyesının senerlerce söz vermesı ve son Kasım ayında başkanlıkla yaptıgımız görüşmede bır ay ıcınde gecıcı bakımevını yapacağız denılıp yapılmaması uzerıne yıne her türlü mucadelemızı baslatıp,suc duyurularına devam etmıstık.

Son yazdıgımız dılekcemız Savcılıga aktarılmış,kasım ayında karakoldan cağırılmama ragmen beledıyemızle anlaştık,hemen taleplerımız yapacaklar deyıp,ıfade vermeye gıtmemıstım..

Ama yanılmışız.Israrla bu yer yapılmıyor her gün Menemen’dekı hayvanseverlerden şikayet alınca yenıden suc duyurularına başlayıp,Menemen savcımıza elden dılekcemızı götürüp yardım ıstemıstık..Gecen hafta dılekcemız sorusturma ıcın IL TARIM MD.gelmış ve ıfadeye cağırıldık..

Bugun Il tarım mudurlugunde ifademızı verdık.

Kapıda senelerdır Tarım md dekı canlara bakan  Serpil Öndüçsav karsılaştık ve IL MD.değistıgını söyleyınce,randevu almak ıcın kapılarını calınca yenı hem de  veterıner hekım olan mudurumuz hemen kabul ettı..(konuları daha ıyı anlatmamız acısından veterıner hekım olması cok ıyı oldu)

Üretim cıftlik acma denetleme,genelge ve mevzuat  GIDA TARIM BAKANLIGI sorumlulugundadır..

Ancak yonetmelık de cok buyuk bosluklar vardır..

Orneğin satılan patının taşıma kuralları,kotu sartlarda uretım yapanların cıftlıklerın kapatılmaması vs vs..

Ayrıca Kaymakamlıkların denetleme kurulunda olan Ilce Tarım mudurluklerının cogunda 5199 sayılı kanun ıhlallerınde nasıl ıdarı ceza keseceklerı vs konusunda bılgı sahıbı değillerdır.Bır dılekcemızı tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyoruz..(Gecenlerde bir kurumdan atılan kedıler ıcın defalarca dılekce yazmıs en sonunda Ilce Mudurunuz telefonla aramıstım.Mudur aynen “bız ancak sahıplı hayvan ıhlallerınde ceza kesebılırz”demıstı!!)

Gecen sene bu konuda Ankara’ya gıdıp,-Gıda Tarım Genel Mudurumuze konuyu aktarıp yardım ıstemıs,yenı gelen Bakanımız Fakıbaba’ya yazmıs,sonuc alamamıstık..

Iste butun bunları yenı gelen Il Mudurumuze anlatıp,yardım ıstedım..

Mudurumuz gondereceğim bılgılerı ınceleyıp,bırlıkte cözüm ıcın calışma yaparız,ılce mudurlerı ıcın de eğitım verırız  deyınce cok mutlu oldum..

Mudurumuze başarılar dılıyorum..”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ın hizmet kadrosu liyakatla güçleniyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.