Madımak’ta katledilen 33 aydın için 33 ressam, 33 eser

Madımak’ta katledilen 33 aydın için 33 ressam, 33 eser
  • 17 Şubat 2025 13:29
  • A+
    A-

Bornova Belediyesi, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 aydın ve sanatçının anısını sanatla yaşatmak amacıyla düzenlenen Ateşe Yürüyenler 7. Uluslararası Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. 33 ressamın farklı tekniklerle hazırladığı eserlerden oluşan sergi, 20 Şubat 2025’te saat 14.00’te Dramalılar Köşkü’ndeki Galeri Hamam Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 28 Mart 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

Sergi, 33 kez açılacak

Madımak’ta katledilen 33 aydın için 33 ressam, 33 eser

 

Serginin küratörlüğünü üstlenen Ressam Emine Özdemir, bu serginin bir defaya mahsus bir anma etkinliği olmadığını, farklı sanatçıların katılımıyla toplam 33 kez açılacağını belirtti. Her yeni sergide ressam kadrosuna yeni isimlerin ekleneceğini ifade eden Özdemir, sanatçıların dönüşümlü olarak katkı sunacağını söyledi.

Madımak’ta katledilen 33 aydın için 33 ressam, 33 eser 

Sanat ve müzik buluşuyor

 

Sergiyi ziyaret eden sanatseverler, Müzikologlar Adil Aslan ve Belda Gürol tarafından özenle seçilmiş klasik müzik eserleri eşliğinde eserleri deneyimleme fırsatı bulacak.

 

Başkan Eşki: “Sanat hafızadır, unutmamak için buradayız”

 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sanatın toplumsal hafızayı diri tutmadaki gücüne vurgu yaparak,”Sivas Katliamı, hafızamızdan silinmeyecek bir acıdır. Sanat, geçmişi hatırlamanın ve unutmamanın en güçlü yollarından biridir. Bu sergi, kaybettiklerimizi anmanın yanı sıra, adalet ve demokrasi mücadelesini sanatla sürdürmenin de bir yoludur. Bornova Belediyesi olarak, ‘Ateşe Yürüyenler’ sergisine ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Gaziemir’in taekwondocuları kuşak heyecanı yaşadı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.