Kılıçdaroğlu’dan Akşener’e ziyaret

Kılıçdaroğlu’dan Akşener’e ziyaret
  • 8 Nisan 2019 17:24

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçerek açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “YSK, sandık güvenliğini, seçim güvenliğini bozar bir sürecin içine girmiştir” derken, Akşener ise ”Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını vererek affetmez” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Genel Başkan Meral Akşener’i ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Faik Öztrak ile İYİ Parti Genel Merkezi’ne gelen Kılıçdaroğlu’nu girişte Genel Sekreter Cihan Paçacı karşıladı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden sonra hem Türkiye hem de dünyadaki gelişmeleri değerlendirmek için Akşener’den randevu talep ettiklerini belirterek, Türkiye’nin tarihinin en ciddi sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ekonomide, dış ve iç politikada ciddi sorunların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin bir an önce seçim atmosferinden çıkıp kendi temel sorunlarına odaklanması lazım. Bunu Türkiye’yi, her görüşten insanını seven, düşüncesine saygı duyan bir Genel Başkan olarak ifade ediyorum” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlarının, belediye başkanlarının, il genel meclis üyelerinin, belediye meclis üyelerinin, muhtarların seçildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Aradan 7 gün geçti, bugün 8’inci gündeyiz. 8’inci gündeyiz ama hala İstanbul odaklı yerel seçimlerle ilgili tartışmalar devam ediyor. Demokrasilerde temel kural nedir? Seçimlerin yargının denetiminde ve gözetiminde gerçekleşmesidir. Yargının denetiminde ve gözetiminde gerçekleşmesi demokrasinin varlığı ve kalıcılığı açısından son derece önemlidir. Bizde de bu görev YSK’ye verilmiş durumda. YSK bu konuda düşüncelerini hayata geçirecek, kayda alacak. YSK kararlarını hukuk güvenliği içinde almak ve hukuk güvenliğine yaşam kazandırmak zorundadır. Yani kanunlara, geçmişte aldığı kararlara, içtihatlara uymak ve dolayısıyla hukuk güvenliğini sağlamak zorundadır. YSK’nın sadece kendi ülkemizde değil, bütün dünyada hukuk güvenliği açısından böyle bir adamı sürekli kılmak görevi vardır.”

Seçimler sonrasında itirazların olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Oyların yeniden sayılmasına yönelik bizim hiçbir itirazımız olmadı. Peki neye itiraz ettik biz? İtiraz hukuk içinde olursa, itiraz edenler öngörülen kuralı hayata geçirebilirse hiçbir sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Kent Konseyi 5 yıl aradan sonra yeniden faaliyette
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.