KENT BELLEĞİNDE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI

KENT BELLEĞİNDE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI
  • 14 Haziran 2024 11:08

Avrupa Birliği desteği, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen, Ortaklaşa; Kültür, Diyalog ve Destekleme Programı tarafından desteklenen KONSERVE Projesi kapsamında Selçuk Efes Kent Belleği’nde Kültür Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayın başında Selçuk Efes Kent Belleği Sorumlusu Tolga Mert kentte geçmişten bugüne kültür sanat faaliyetlerinin yanı sıra Selçuk Efes Kent Belleği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

TOES Kültür Sanat Derneği Başkanı Sarp Keskiner KONSERVE Projesi hakkında bilgi verdi. KONSERVE Projesi’nin köy ve kent yerleşimleri arasındaki sosyo-kültürel değişiklikleri sanat üzerinden incelemeye ve köylerde somut olmayan kültürel mirası kayıt altına almaya çalışan bir oluşum olduğunu belirten Keskiner; “KONSERVE Projesi Misafir Sanatçı Programı kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen bir proje. Bu proje çerçevesinde Zeytinköy özelinde Efes Selçuk’un somut olmayan kültürel miras değerleri 4 sanatçı tarafından incelendi. 21 gün boyunca çalışmalarını sürdüren sanatçılar köylerin tarihinin, geçim kaynaklarını, aynı zamanda arkeolojik mirasına dair bilgileri yerel dinamiklerden öğrendikleri deneyimleri bizlerle paylaştılar.  Tüm bunların sonucunda su mirası, göçün etkileri üzerine incelemelerde bulundular. Bunlardan ilham alarak ortaya çıkan sanat eserlerinin yer aldığı bir sergi düzenlenecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar gruplar halinde Kültür Çalıştayı için gruplara ayrılarak Efes Selçuk’ta süregelen kültür politikaları üzerine öz değerlendirme çalışması yaptılar. Değerlendirme çalışması sonunda Efes Selçuk özelinde sürdürülebilir kültür politikalarının oluşturulması üzerine ortaya çıkan veriler üzerine fikir alışverişinde bulundular.KENT BELLEĞİNDE KÜLTÜR ÇALIŞTAYIKENT BELLEĞİNDE KÜLTÜR ÇALIŞTAYIKENT BELLEĞİNDE KÜLTÜR ÇALIŞTAYI

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay orman işçisi Serkan Topkaya'nın  cenazesine katıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.