Karşıyaka’da çevre gönüllülerinden sahil temizliği

Karşıyaka’da çevre gönüllülerinden sahil temizliği
  • 11 Haziran 2024 15:30

Karşıyaka’da çevre gönüllülerinden sahil temizliği

Karşıyaka Belediyesi’nin başlattığı “Hedef Tertemiz Karşıyaka” kampanyasına destek veren Karşıyaka Kent Konseyi ve 12 sivil toplum örgütü, sahilde çevre temizliği yaptı. Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde faaliyet yürüten STK’lara teşekkür eden Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Pırıl pırıl bir kent için herkesten aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi.

“Hedef Tertemiz Karşıyaka” kampanyası ile hem temizlik hizmetlerini yoğunlaştıran hem de vatandaşlara kurallara uyma çağrısı yapan Karşıyaka Belediyesi’ne anlamlı bir destek geldi. Karşıyaka Kent Konseyi ile Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde çalışmalarını sürdüren 12 dernek, Karşıyaka sahilinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünde bir araya gelen çevre gönüllüleri, Tersane’ye kadar ilerleyerek yerlere atılan çöpleri topladı. Çöpleri geri dönüşüm için atık türlerine göre ayıran katılımcılar, hem sahili temizledi hem de çevre kirliliğine karşı farkındalık yarattı.

“DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ”

Sivil toplum gönüllülerinin örnek bir dayanışma sergilediğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Tertemiz bir kent yaratabilmek ve bunu sürekli hale getirebilmek için hepimizin üzerine bazı sorumluluklar düşüyor. ‘Hedef Tertemiz Karşıyaka’ kampanyası ile bu sorumlulukları hatırlatıyor, tüm yurttaşlarımızdan destek istiyoruz. Karşıyakamızın sivil toplum örgütleri de örnek bir duyarlılık gösterdiler ve yaptıkları çalışmayla çevremizi temiz tutmamız gerektiğine dikkat çektiler. Bu örneklerin dalga dalga yayılacağına, gittikçe büyüyecek bir dayanışma ile ‘Tertemiz Karşıyaka’ hedefine ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Balçova'da can dostlar için anlamlı protokol
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.