Karşıyaka Evlendirme Dairesi Nerede? Karşıyaka Evlendirme Dairesi Telefon Numarası? – 2020
Karşıyaka Evlendirme Dairesi Nerede? Karşıyaka Evlendirme Dairesi Telefon Numarası?
Karşıyaka evlendirme dairesi uzun yıllardır İzmir’in gözde nikah sarayıdır. Evlenmek isteyen çiftlerin nikah salonu olarak kullandığı Karşıyaka evlendirme dairesi Nerede?
Karşıyaka evlendirme dairesi telefon numarası üzerinden nikah günü müracaatı yapabilirsiniz. Peki Karşıyaka evlendirme dairesi telefon numarası ne?
İzmir’in en önemli ve en kalabalık semtlerinden biri olan Karşıyaka’da ikamet edenler Karşıyaka Evlendirme Dairesi sayesinde dünya evine girme ayrıcalığı yaşıyor. İzmirliler tarafından çok tercih edilen Karşıyaka Evlendirme Dairesi son derece modern ve geniş nikah salonlarıyla hizmet sunmaktadır.
Nikah salonlarının geniş olması çiftler için büyük bir avantaj sunmaktadır. Yüzlerce pek çok konuğa ev sahipliği yapabilen nikah salonu nezih törenlerin öncelikli adresi olarak karşımıza çıkmıyor.
Karşıyaka evlendirme dairesi nerede ? Denize nazır bir nikah töreni yaşamak isteyen çiftler nikah randevuları geldiğinde hazır bir şekilde nikah memurunu beklemekte ve nikah memuru tarafından nikah işlemleri zamanında tamamlanmaktadır.
Karşıyakalılar evlendirme dairesi aracılığıyla şık bir nikah töreni yaşama imkanına sahip olmaktadır.
Karşıyaka Evlendirme Dairesi Nerede?
Adres: Donanmacı, Cemal Gürsel Cd. 53/A, 35530 Karşıyaka/İzmir
Karşıyaka Evlendirme Dairesi Telefon Numarası?
Karşıyaka Evlendirme dairesi telefon numarası Telefon: (0232) 368 69 46
Zübeyde Hanım Nikah Evi olarak ismi geçen Karşıyaka Evlendirme Dairesi navigasyon kodu
Karşıyaka evlendirme dairesi nerede ;
https://goo.gl/maps/D7oJ7kkBnmMH8D9JA
Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Evi
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 16.03.2020 tarih ve 5361 sayılı yazısı uyarınca korona virüs tedbirleri kapsamında, nikah törenleri gelin, damat ve iki şahidin katılımıyla yapılmaktadır.
Evlenme Başvurusu İçin Gereken Belgeler ve Yapılacak İşlemler:
- Nüfus cüzdan asılları,
- 4’er adet vesikalık fotoğraf,
Not:
- Çiftlerin Evlendirme Şefliği’ne birlikte müracaatları zorunludur,
- Müracaat tarihinden itibaren dosyanın süresi 6 aydır,
- Bağlı oldukları aile hekimliğinden sağlık raporları alınacak.
Lokasyon : Zübeyde Hanım Nikah Evi
Tel : 02323686946
E-mail : [email protected]
Zübeyde Hanım Nikah Evi
Karşıyaka Nikah Salonu Ücreti Ne kadar ?
Hafta Sonu Mesai Dışı : 1.105 TL
- 375,00 TL – 25 poz + DVD
- 500,00 TL + 90,00 TL (KDV) = 590,00 TL Salon Kirası
- 140,00 TL = Evlenme Cüzdan Ücreti
Hafta İçi Mesai İçi : 963,40 TL
- 375,00 TL = 25 poz + DVD
- 380,00 TL + 68,00 TL (KDV) = 448,00 TL Salon Kirası
- 140,00 TL – Evlenme Cüzdan Ücreti
*Evlendirme daireleri dışında nikah kıyılması halinde, hizmet ücreti olarak 236,00 TL + evlenme cüzdan ücreti 140 TL Toplam 376 TL alınmaktadır.
*Oda nikahlarında sadece evlilik cüzdan ücreti ödenir.
*Dışarıdan fotoğrafçı getirilmemektedir.
*Salonun kullanım süresi meclis kararı ile 30 (OTUZ) dakikadır.
Evlilik hazırlıklarının nikah başvurusu aşamasında pek çok çiftin kafasında “Nikah tarihi nasıl alınır?”, “Nikah başvurusu nasıl yapılır?” ve “Evlilik için gerekli belgeler nelerdir?” gibi sorular dönüp durur. Merak etme, tüm bunların cevabını bulup, hızlıca hazırlıklara başlamana yardımcı olacak bir rehber hazırladık.
Evlilik İçin Gerekli Belgeler
Resmi nikah için gerekli belgeler şu şekilde:
- Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopileri
- Vesikalık Fotoğraf
- Sağlık Raporu
- Evlenme Beyannamesi
Nikah başvurusu için gerekli belgeler bu şekilde. Ancak sürücü belgesinin kimlik yerine geçmediğini ve listelediğimiz belgelerin başvuruda bulunacağın belediyeye göre değişiklik gösterebileceğini de belirtmeden geçmeyelim. Çünkü birçok belediye, artık e-devlet sistemine entegre olması sebebiyle, eskiden beyan edilmesi gereken birçok bilgiyi online sisteminde otomatik olarak görebiliyor.
Sisteme entegre olmayan belediyeler, ikametgah belgesi, nüfus kayıt örneği ya da evlenme ehliyet belgesi gibi belgeleri de talep edebiliyor. Bu nedenle nikah başvurusundan önce, başvuruda bulunacağın belediyeden gerekli belgeleri öğrenmende fayda var.
Nikah için gereken belgelerle ilgili daha fazla detay için şu yazımıza bakabilirsin: Evlenme Dosyalarında Bulunacak Belgeler
Nikah için gerekli belgeleri sıraladık. Peki bu belgeleri nereden alacağını biliyor musun? Gel, bakalım:
Nikah İçin Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınmalı?
Nüfus kayıt örneği, nikah başvurusu yapmak için bazı belediyelerin talep ettiği belgelerden. Bu belgeyi ister e-devlet sisteminden istersen bağlı olduğun nüfus müdürlüğünden temin edebilirsin. Ancak öncelikle başvuru yapacağın belediyenin bu belgeyi isteyip istemediğini de öğrenmende fayda var çünkü bazı belediyeler nüfus kayıt örneği istemeyebiliyor.
Evlenme Ehliyet Belgesi Nedir ve Nereden Alınır?
Nüfus idarelerince aile kütük kayıtlarına dayanılarak düzenlenen ve nüfus açısından evlenmesine engel bir halinin bulunup bulunmadığını gösteren belge, evlenme ehliyet belgesi olarak adlandırılır. Yine nüfus müdürlüklerinden alınan nüfus kayıt örnekleri de evlenme ehliyet belgesi olarak kabul edilir. Bu belgenin de her belediye tarafından istenmediğini de belirtelim.
Evlenme Beyannamesi Nereden Alınır?
Gerekli tüm evraklarını topladıktan sonra en son alman gereken belgeye yani evlenme beyannamesine geldi sıra. Evlenmek istediğin belediyeye giderek evlenme beyannamesini temin edebilirsin. Belediye görevlileri başvuru esnasında senin için bu belgeyi düzenleyecek.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?
Evlilik hazırlığı yapan çiftler tarafından en çok sorulan sorulardan biri nikah için sağlık raporu nereden alınır sorusu oluyor.
Öncelikle şunu bilmelisin ki; evlilik sağlık raporu özel hastaneler tarafından verilemiyor. Evlilik sağlık raporu için gerekli testleri ister özel ister devlet hastanelerinde yaptırabilirsin. Ancak, resmi nikah için gerekli olan sağlık raporunda en önemli adım, aile hekimi onayıdır. Bu yüzden raporunu aldıktan sonra aile hekimine imzalatmayı unutma.
Nikah İşlemleri 2020’de Nasıl Olacak?
Evlilik için gereken belgeleri tamamladıktan sonra sıra nikah tarihi almak için başvuru yapmaya geliyor. Peki, nikah işlemleri nasıl ve nereye yapılır? Şimdi ona bakalım:
- Nikah İçin Nereye Başvurulur? Nikah başvurusu için eşlerden birinin ikametinin bulunduğu ya da nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyeye bağlı evlendirme dairesine gitmek gerekiyor.
Ancak çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerektiğini de söyleyelim. Evlenme izin belgesi nereden alınır dersen, yine çiftlerden birisinin ikamet ettiği ilçeye bağlı belediyeden alınması yeterli olacaktır.
Evlilik izin belgesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için şu yazımıza bakabilirsin: Evlenme İzin Belgesi
2018 yılı itibarıyla ilçe müftülükleri de nikah başvurularını kabul ediyor. Başvuru için eşlerden birinin ikamet ettiği ilçe müftülüğüne başvuru yapılabiliyor.
Köyde yaşayanlar için ise evlilik başvurusu köy muhtarlığına yapılıyor. Ancak çiftlerin nüfus cüzdanlarını ve fotoğraflarını teslim alan muhtar, sağlık raporu için ilçe hükumet tabipliğine, evlenme ehliyet belgesi için de ilçe nüfus müdürlüğüne evrak hazırlıyor. Evlenecek çiftler bu belgelerle sağlık ocağı ve nüfus müdürlüğüne giderek işlemlerini yaptırıyor. Bu iki kurumdan alınan belgeler, köy muhtarına teslim ediliyor. Belgeleri onaylama ve nikah kıyma işlemleri de yine köy muhtarı tarafından yapılıyor.
- Evlilik Başvurusu Ne Zaman Yapılır? Tüm evraklarını topladıktan sonra 6 ay içinde başvuru yapabilirsin. 6 ay sonra yapacağın başvurular, belgelerin geçerlik süresini yitirmesine sebep olacağı için kabul edilmeyecektir.
Karşıyaka Evlendirme Dairesi Nerede? Karşıyaka evlendirme dairesi karşıyaka sahil yolundan devam ederek Karşıyaka vapur iskelesi ile Bostanlı vapur iskelesi arasında sahil tarafında kalmaktadır.