Karşıyaka Belediyesi ekiplerinden bayram mesaisi

Karşıyaka Belediyesi ekiplerinden bayram mesaisi
  • 13 Haziran 2024 12:00

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki tüm camilerde dezenfeksiyon uygulaması yapan Karşıyaka Belediyesi, fırınlar ile tatlı üretim ve satış noktalarında da sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Bayramın huzur içinde geçmesini sağlamak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Hazırlıklarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı için hazırlık çalışmalarına hız verdi. Örnekköy Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda hijyen ve güvenliği sağlamak adına yürütülen hizmetlerin yanı sıra, ilçe genelindeki camiler ile gıda üretim ve satış yerlerinde de bayram mesaisi yoğun şekilde devam ediyor.

ODAKTA TOPLUM SAĞLIĞI VAR

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, tüm camilerde bahçe, tuvalet, abdesthane gibi ortak kullanım alanlarında mantar ve virüs gibi mikroorganizmalara karşı dezenfeksiyon uygulamaları yapıyor. Zabıta Müdürlüğü ise bayram dolayısıyla yoğunluk yaşanan tatlı üretim ve satış noktaları ile fırınlarda denetimlerini sürdürüyor. Ruhsat ve diğer resmi belgeler, fiyat etiketleri, ürün saklama şartları, temizlik ve hijyen standartları gibi konularda detaylı incelemeler yapan ekipler, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için iş yeri sahiplerine uyarılarda bulunuyor. Kurallara uymayan işletmeler hakkında cezai işlem uygulanıyor. Karşıyaka Belediyesi ekiplerinden bayram mesaisi

YOĞUN ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Bayramın sağlık ve huzur içinde geçmesini sağlamak amacıyla yoğun bir mesai içinde olduklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Vatandaşlarımızın bayramda hijyenik koşullarda ibadetlerini yerine getirebilmesi için tüm camilerimizi dezenfekte ediyoruz. Ayrıca, bayram nedeniyle hareketliliğin arttığı gıda işletmelerinde denetimler yapıyor, halk sağlığını tehdit edecek sıkıntılar yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyoruz. Örnekköy Kurban Satış ve Kesim Alanımızda da aynı özen ve titizlikle çalışmalarımız devam ediyor. Toplum sağlığı ve huzurunu güvence altına almak için bayram boyunca alarmda olacağız. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyor, bayram sevincinin yaşamlarımızdan hiç eksilmemesini diliyorum” diye konuştu.Karşıyaka Belediyesi ekiplerinden bayram mesaisi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi’nden çiftçiye gübre desteği
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.