İzmirli O Fondan Yine Mahrum Kaldı

İzmirli O Fondan Yine Mahrum Kaldı
  • 28 Aralık 2016 23:01

Başbakan Binali Yıldırım tarafından “Türkiye’nin tarımsal üretim merkezi” ilan edilen İzmir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na, AB tarafından hibe olarak verilen fondan diğer yıllarda olduğu gibi bu yılda yararlanamadı.

İzmir’de yayın yapan üç radyo kanalı Romantik Türk, Can Radyo ve Yıldız FM’in ortak yayınına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarını yaratarak tarıma ve üreticiye verdiği desteği anlatmış ve Hükümetin İzmir’e yeterli desteği vermediğinden yakınmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım ise 23 Aralık günü Tire’de yaptığı konuşmada İzmir’i “tarımsal üretim merkezi” ilan etmiş ve üreticilere başta mazot olmak üzere, pek çok kolaylık sağlanacağının sözünü vermişti.

Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları , AB ve TKDK yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda IPARD’ın ikinci dönemine ait başvurular ve 2016 yılında fon üzerinden yapılan yardımlar ele alındı.

2017 yılında 110 milyon Avro destek sağlayacak fondan Ege Bölgesi’nde Manisa, Uşak, Denizli, Balıkesir ve Aydın yararlanmayı başarırken İzmir bu fondan bir kez daha mahrum kaldı.

İzmir’in fondan yararlanamamasına ise ilk tepkiyi veren CHP’li Yücel Özen oldu. Özen kişisel hesabından şu açıklamayı yaptı;

İzmirli O Fondan Yine Mahrum Kaldı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.