İzmir’de kaç delege kurultay için imza verecek?

İzmir’de kaç delege kurultay için imza verecek?
  • 13 Temmuz 2018 15:31

Selcan Şerifaki \ Gazete Ege

24 Haziran’ın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultay tartışmaları başlamıştı. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yaptığı son açıklamanın ardından bu tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

Değişim isteyen delegeler, Türkiye genelinde pazartesi günü noter kanalıyla imza atacak.  CHP tüzüğüne göre kurultaya gitmek için 15 gün içinde 624 delegenin imza vermesi gerekiyor.

İmzaların, 15’nci günün bitiminden itibaren 7 gün içerisinde Genel Başkanlığa teslim edilmiş olması gerekiyor. Tüzükte, yeterli imzaya ulaşılması durumunda Genel Merkez’in 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplayacağı belirtiliyor.

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları hızlanırken, değişim isteyen delegelerin pazartesi gününden itibaren imza toplamaya başlayacağı öğrenildi.

Kavalar öncülük ediyor

İzmir’de yürütülen imza kampanyasına öncülük eden isim CHP Bornova ilçe eski başkanı Nevzat Kavalar, Gazete Ege’ye yaptığı açıklama çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini dile getirerek,  “Pazartesi günü İzmir’de bizde başlıyoruz. Öncülük konusunda da arkadaşlarımızla görüşüyoruz. İmza verme olayı 15 gün içerisinde tamamlanacak. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde pazartesi başlanıp, 15 gün süreyle imzaları toplayacağım” diye konuştu.

 

“30 imza, 20’si kesin 10’u kararsız”

Kavalar, İzmir’den kurultaya gitmek adına verilecek imza tahminini ise şu şekilde yaptı: “Arkadaşlarla görüştük bu sayı 30’u bulması lazım. Arkadaşlarımızın bazılarında çekimserlik var ama tekrar konuştuğumuzda 30 imza gider. 20 tane garantisi var da. Kesin vereceğiz dediler. 10 kişi biraz tereddütlü davrandı ama onlarla da son kez görüşüp imzalarını alacağız”

İzmir'de kaç delege kurultay için imza verecek?

Muharrem İnce ne demişti?

CHP Genel Merkezi’nin “gündemimizde kurultay yok” açıklamalarına rağmen, Muharrem İnce’nin “önümüzden yürü derlerse ben yürümeye hazırım” sözleri, olağanüstü kurultay taleplerini yeni bir evreye taşıdı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta sağlıklı yaş alma seferberliği
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.