İzmir’de itiraz edilen ilçelere ne oldu?

İzmir’de itiraz edilen ilçelere ne oldu?
  • 3 Nisan 2019 17:12

Kemalpaşa’da, AK Parti’nin geçersiz oylara yönelik yaptığı itiraz sonuçlandı. Oylardan 13’ü AK Parti’ye, 6’sı ise CHP’ye yazıldı. Ancak ilçede sonuçlar değişmedi.

CHP’li Rıdvan Karakayalı, seçimi kazandı.
İlçede meclis üyeliğinde çoğunluğunu ellerinde bulundurduklarını söyleyen Arif Uğurlu, “Kemalpaşa’da HDP’nin kazandığı görülüyor. Çünkü HDP mecliste kendi üyelerine oy verdiği için, belediye başkanlığını CHP, meclisi ise biz kazandık. Bundan sonraki süreçte de mevcut başkanın vaatlerini takip edeceğiz. Bize 30 bin insan oy verdi. Oy veren ve vermeyen seçmene teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte, Kemalpaşa’da yaptıkları hayırlı her projenin destekçisi olacağız. Yanlışları da elimizden geldiğince ifade etmeye çalışacağız. Türkiye kazandı, vatana ve millete hayırlı olsun” dedi.

Bergama 
Bergama ilçesinde AK Partili Hakan Koştu’nun seçimi kazanmasının ardından CHP, geçersiz oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. CHP’nin itirazı kabul edilmedi. Bunun üzerine İl Başkanlığı, İl Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunu yaptı. İlçede, CHP 457 oyla seçimi kaybetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.