İzmir’de 9 Eylül’ün anatomisi

İzmir’de 9 Eylül’ün anatomisi
  • 10 Eylül 2018 11:41

 

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

9 Eylül hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümü hem de İzmir’in doğum günü. Böylesine önemli bir günde uzun yıllardan bu yana İzmir’de İzmirlilerle birlikte bu günü kutlayan il başkanları arasında Deniz Yücel bu geleneği bozmuş oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’daki davetine icabet eden Yücel’e İzmir’den Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da  eşlik etti. İzmir’in kurtuluş gününde Ankara’ya giden bu isimler siyasi kulislerde en çok konuşulan konulardan biri oldu.

İzmir’de 9 Eylül’ün anatomisi

Kocaoğlu’ndan ‘İzmir’ vurgusu

İzmir’in diğer belediye başkanları  Kurtuluş Günü 9 Eylül’ü tercih ederken, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Basmane Meydanı’ndan başlayan kurtuluş coşkusuna ortak olan isimlerden oldu. Milletvekillerinden de yalnız Özcan Purcu, Murat Bakan, Kani Beko, Tacettin Bayır  ve İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray İzmirlilerin yanında olmayı tercih etti.

İzmir kulislerinde bu nedenle yalnız kaldığı konuşulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine sorulan bu soruya yanıtı ise, “İl başkanımız, belediye başkanlarımız Ankara’da partinin 95. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorlar. Bizde burada İzmirli hemşerilerimizle İzmir ve Türkiye’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. O da bu da görev. İki görevi bir arada yapıyoruz. Yalnız bırakıldığımı düşünmüyorum. Hayır öyle bir şey yok. Ben yalnız mıyım? İzmirliler beni yalnız bırakmadığı sürece yalnızlık olmaz” diye konuştu.

İnce rüzgarı

9 Eylül’de İzmir milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil de Muharrem İnce’nin İzmir olması da kutlu günün en çok konuşulan konusundandı. Gün boyu İzmir sokaklarını karış karış gezen İnce, sıcak kanlı davranışları etrafındaki kimseyi kırmaması ile İzmirlilerden tam not almayı başardı.

 

Ak Parti Cephesi

9 Eylül kurtuluş gününde Chpli belediyelerin yönettiği tüm ilçelerde konser ve etkinlikler düzenlenirken, Ak Parti’den hiçbir belediye başkanı ve Ak Partili vekillerden kimsenin o gün İzmir’de  görülmemesi dikkat çekti. Ak Parti İl Başkanı Aydın Şengül, basın yoluyla İzmir’in Kurtuluş gününü kutladı. Önceki il başkanı Bülent Delican, törenlerde boy göstermeyi tercih etmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Ünsal vatandaşlarla buluştu, talepleri dinledi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.