İzmir şehitlerini uğurluyor…

İzmir şehitlerini uğurluyor…
  • 6 Ocak 2017 14:06

Terör örgütü PKK mensuplarının dünkü terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can için İzmir Adliyesinde tören düzenlendi.

İLK TÖREN CHP’DEN

Adliye önünde töreni gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi oldu. C Blok önünde toplanan CHP’liler patlamanın olduğu bölgeye karanfil bıraktı.Törende Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İzmir milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili hazır bulundu.
Burada açıklamalarda bulunan il başkanı Asuman Ali Güven şunları dile getirdi:
“Teröre lanet olsun. Ülkemizi teröre teslim etmeyeceğiz. Tüm bunlar olurken hükümet ne yapıyor. Başkanlık sistemini düşünüyor. İnşallah parlamentodaki milletvekilleri bu teklifi meclisten geçirmeyecek. MHP’den bu onurlu davranışı bekliyorum.”
İzmir şehitlerini uğurluyor...

Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da yaptığı açıklamada “Önce İstanbul şimdi de İzmir’deki terör eylemini lanetliyoruz. Fethi Sekin, dün burada eşsiz bir mücadele vermiştir. Yıllar önce ilk kurşunu atan Hasan Tahsin gibi göğsünü siper etmiş, daha büyük bir faciayı önlemiştir. Terörü bitirme konusunda hükümete dün nasıl destek verdiysek bugün de vereceğiz. Bağımsızlık savaşı veren bu halk, şiddete boyun eğmeyecek. Bir daha şehit haberi duymak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir şehitlerini uğurluyor...

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Tören sırasında çok sayıda vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.

İzmir şehitlerini uğurluyor...

İzmir Adliyesinin protokol girişinde düzenlenen törene, şehitlerin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, yargı mensupları, adliye çalışanları, avukatlar ve çok sayıda kişi katıldı.
Türk bayrağına sarılı naaşlar, alkışlar eşliğinde tören alanına getirilirken Musa Canın yakınları fenalık geçirdi. Canın eşi Mecburiye, kızları Başak, Emine ve oğlu Emrah Türk bayrağına sarılı naaşa sarıldı. Musa Canın kızı Emine, “Baba seni böyle mi görecektim.” dedi.

İzmir şehitlerini uğurluyor...

Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin özgeçmişinin okunduğu törene katılanlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı attı.


İzmir Müftüsü Ramazan Muslunun şehitler için yaptığı duanın ardından Türk bayrağına sarılı naaşlar cenaze araçlarına konuldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’da ‘ileri yaş’ için örnek iş birliği sürüyor

TÖRENDE OLAY

Cenaze sırasında dışarıda kalan vatandaşlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Farklı siyasi grup üyelerinin atışmalarının ardından araya giren sağ duyulu vatandaşlar olayın büyümesini önledi.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Olay yeri inceleme ekipleri ise saldırının gerçekleştiği olay yerinde çalışmalarını tamamladı. Sağanak yağış altında gerçekleşen çalışmalarda ekipler, titizlikle delil topladı.

Öte yandan İslam Kerimov Caddesi araç trafiğine kapandı, sadece yaya kullanımına izin veriliyor.

İzmir Valiliği önünde tören
Terör örgütü PKK mensuplarının dünkü terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin için İzmir Valiliği önünde tören düzenlendi. 

Şehit polis Fethi Sekin için Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın törende güçlükle konuştu. Aşkın yaptığı konuşmada, “Vatan uğruna can veren cesur, inançlı, asil şehidim. Seni kelimelere sığdıramam. Seni yerlere göklere sığdıramam. Senin yerin milletimin kalbi, bu vatanın kalbidir. Ruhun şad olsun. Mekanın cennet olsun” dedi.
Fethi Sekin memleketi Elazığ’da toprağa verilecek.

 

İzmir şehitlerini uğurluyor...

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.