İzmir Saldırısını TAK Üstlendi

İzmir Saldırısını TAK Üstlendi
  • 11 Ocak 2017 15:05

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki adliye binasına düzenlenen ve iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

 

Saldırıda adliye otoparkına giremeyen saldırganlar bombalı aracı patlatmış, ardından polis Fethi Sekin’le çatışmaya girmişti. Bir saldırganı vurduktan sonra mermisi biten Sekin, diğer saldırgan tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.

12’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde çalışan mübaşir Musa Can’sa, silah sesleri üzerine camdan dışarı bakarken vurularak yaşamını yitirmişti.

Saldırganların kimliğinin belirlendiğini ve 18 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği konusunda herhangi bir tereddüt yok” demişti.

ANF’de yer alan habere göre örgütün açıklamasında şöyle dendi: “5 Ocak 2017 tarihinde İzmir adliyesi önünde gerçekleşen kahramanca eylemi Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) olarak üstleniyoruz. Eylemi Şehit Çekdar İntikam Timimiz gerçekleştirmiştir.”

Açıklamada, çatışmada öldürülen saldırganların 1987 doğumlu ‘Zerdeşt Rüstem Erdal’ kod adlı Mustafa Çoban ve 1991 doğumlu ‘Pirdoğan Ararat’ kod adlı Enes Yıldırım olduğu belirtildi.

Beşiktaş ve Kayseri saldırılarını da üstlenmişti

TAK, Beşiktaş’ta 10 Aralık’ta gerçekleştirilen çifte bombalı saldırıyı ve Kayseri’deki saldırıyı da üstlenmişti.

TAK daha önce şu saldırıları üstlenmişti: 24 Kasım’da Adana valiliği otoparkında iki kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı, 6 Kasım’da Diyarbakır’da iki polis ve dokuz sivilin hayatını kaybettiği bombalı saldırı, 7 Ekim’de İstanbul’un Yenibosna semtindeki 75’inci Yıl Polis Merkezi yakınında 10 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı, 7 Haziran’da İstanbul’un Vezneciler semtinde altısı polis olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı, 27 Nisan’da Bursa’da 23 kişinin yaralandığı intihar eylemi, 13 Mart’ta Ankara’da 37 sivilin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı’da Dünya Hayvanları Koruma Günü anlamlı etkinlik
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.