İzmir sahiller dolup, taşıyor

İzmir sahiller dolup, taşıyor
  • 6 Ağustos 2018 13:09

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

İzmir’in Çeşme ilçesindeki plajlar,hafta sonu sıcak havadan bunalarak serinlemek isteyen yerli turistlerle dolup taşıyor.
İzmir’de bu yıl rekor turist sayısına ulaşan İzmir sahilleri arasında Çeşme,  hem deniz sporu yapmak hem de Çeşme’nin serin sularına atlamak isteyenlerin vazgeçilmezi oluyor.

Üç tarafı denizle çevrili ilçenin Alaçatı Çark Plajı, Delikli Koy, Çatalazmak, Altınkum, Pırlanta, Çiftlik, Tekke, Kocakarı, Boyalık, Ayayorgi ve dünyaca ünlü mavi bayraklı Ilıca plajında  ‘iğne atsan yere değmez’ dedirten görüntüler ortaya çıkıyor.

İzmir sahiller dolup, taşıyor

Alaçatı geceleri vazgeçilmez

Tarih kokan dar sokakları, tarihi taş evleri, Alaçatı’ya gelenlerin ziyaret etmeden ve fotoğraf çektirmeden ayrılmadıkları değirmenleri, kafe, bar ve restoranları ile farklı bir atmosfere sahip olan Alaçatı, Çeşme’ye gelen her tatil akşam deniz kum güneşin tadını çıkarırken, akşam ise, Alaçatı sokaklarını tercih ediyor. Ortaya iğne atsan yere düşmez bu görüntüler oluşuyor.

İzmir sahiller dolup, taşıyor İzmir sahiller dolup, taşıyor

 Çeşme ile 1 milyonu buluruz

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, Gazete Ege’ye verdiği demeçte İzmir’in turistik mekanı Çeşme’nin yerli turistin vazgeçemediği mekanlar arasında olduğunu dile getirerek, ““İzmir’e gelen turist sayısını biz bu sene geçen sene 780 bin civarındaydı. Bu sene bir milyonu yakalar bu sene ve Eylül’e kadar yabancı turist sayısı  1 milyonu geçer. Zaten Bodrum ile beraber Çeşme iç pazarın talep gördüğü iki tane turistik yerimiz. Çeşme Ege’nin incisi olan ve Bodrum ile beraber üst gelire hitap eden bir destinasyon merkezi. Çeşme daha çok dış pazarla çalışmayıp, iç pazarın üst ekonomik seviyesine sahip olan hedef kitle ile çalışıyor. Gerek Alaçatı ve tesisler bu hedef kitleye hitap eden konaklama biçimi öngörüyor” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.