İzmir çantada keklik değil, adayımızın çıtası yüksek olmalı’

İzmir çantada keklik değil, adayımızın çıtası yüksek olmalı’
  • 23 Aralık 2018 13:03

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu partisini İzmir büyükşehir adayı konusunda uyardı. Chpli Aziz Kocaoğlu, “CHP, 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanını, AKP’nin İzmir adayı Zeybekci’nin karşısına çıkarırsa hata olur. Hiçbir şey çantada keklik değildir. Zor bir seçim olacak” dedi ve İzmir için düşündüğü ismi işaret etti.

Bu saatten sonra kararım değişmez

Başkan Kocaoğlu, “Belediyenin parasını, şartlar ne olursa olsun kimseye yedirmem. Onun için de siyasetten menfaat bekleyen adamların hiçbiri beni sevmez. Sevmesin de” Kocaoğlu, “Belediye başkanı şehrin başkanıdır. Tabii ki siyasi partili. Partinin görevlerini de yapacak. Adam gibi çalışırsa partisini büyütür, saygınlığı da artar, partisine oy taşıyıp yüceltir. Partisinin yerelde iktidarını sürdürmesi için genelde de iktidarı için çalışır. Açıkçası şu anda yapılan siyaseti anlamıyorum da algılamıyorum da. Kişiliğim buna uygun değil. Devlete, millete, ülkeye, siyasete, partiye bakışım farklı. Ben, başkanlığı namusumla, şerefimle bıraktım. Aday olmadığımı ve olmayacağımı seçime 6 ay kala açıkladım. Bu saatten sonra kararım, fikrim değişmez” sözleriyle aday olacağı söylentilerine son noktayı koydu.

Bazıları İzmir’de seçimi kazanmayı “Çantada keklik” gibi görüyor

“AKP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Nihat Zeybekci’yi aday olarak açıkladı. Nihat Zeybekci 2004 yılında Denizli’den, ben İzmir’den adaydım. 2009’daki seçimde ikimiz de seçildik. Zeybekci, başkanlıktan istifa edip milletvekili, sonrasında da bakan oldu. Yani, çıtası yükseldi” diyen Kocaoğlu sözlerini böyle sürdürdü: “CHP’nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım. O zaman kimi aday göstereceksin? Partili birisini. Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi’nde, MYK’da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım. 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekci’nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur. Bazıları İzmir’de seçimi kazanmayı “Çantada keklik” gibi görüyor. Hiçbir şey çantada keklik değil. Siyasette böyle bir kural var: Adayın ağzından çıkacak bir laf, seçimi kazandırır da kaybettirir de… Söylemlere çok dikkat edilmeli.”

Adaylara tavsiye 

Kocaoğlu, “Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğum dönemde hiçbir yere resmimi astırmadım. Sadece bir yerde kaçak olmuş. Binali Bey’le yarıştığım dönemde adını ağzıma almadım. Siyasette “Dedim, dedi” kadar tehlikeli bir şey yok. Bütün adaylar bunlara dikkat etmeli” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Işıkkent’e yatırım yağacak

İzmir çantada keklik değil, adayımızın çıtası yüksek olmalı’

Bu işi yapacak bir arkadaş var onunda kellesini erken koparırlar

Başkan Kocaoğlu, İzmir‘de Chp’nin adayı olarak düşündüğü isme bu sözlerle işaret etti: “Bizde “efsane yaratmış” bir belediye başkanı yok. Elimizdeki belediye başkanları içinde bu işi sürükleyecek bir arkadaş var. Onun da olmasını ben istemem. Genç, ilk dönemi, henüz tam pişmemiş. Onun da kellesini erken koparırlar. İzmir’de 30 belediye başkanı ve bir büyükşehir belediye başkanı seçilecek. Adaylar kim olursa olsun partimiz için her yere gider, her kapıyı açarım. Bazı kritik ilçelerimiz var. Oralara kapı kapı gitmemiz, yoğun şekilde çalışmamız gerekir. Aday arkadaşlar bunu bilmeli. Büyükşehir belediye başkan adayıyla benim birlikte gezmem söz konusu olamaz. Ben gezerim de, bütün teveccüh bana gelir. Başkan adayı ikinci plana düşer. O yüzden, bu çalışmamı yalnız yapmak zorundayım.”

Yerel seçimlerde çalışmak boynumun borcu

2019 yerel seçimlerde de çalışağını vurgulayan Başkan, “Aday olmadığımı açıkladıktan sonra köy köy, ilçe ilçe dolaşıp teşekkür turları kapsamında mini mitingler yapıyorum. Biz, belediyecilikte “İzmir modeli” yarattık. 2030 yılına kadar stratejik planlar hazırladık. Yarımadanın nasıl kalkınacağının kitabını yaptık. 171 bin hektar alanı nasıl kalkındırırız diye araştırma yaptık. Bunu karşılıklı konuşarak, köylüyü, kentliyi, pazarcıyı, kekik toplayanı, keçi besleyeni hepsi için model geliştirdik” şeklinde konuştu.

İzmir çantada keklik değil, adayımızın çıtası yüksek olmalı’

Köyleri geziyorum

İzmir’de ‘teşekkür’ turları düzenleyen Kocaoğlu, “Köy köy geziyorum. Partimiz için de her yere giderim, her kapıyı açarım. İzmir modelinin özü yerelden kalkınmaya dayanıyor. Yerel yönetimin kendi insanını, kentini, beldesini, köyünü kalkındırmaya dayanıyor. Bu bir reçete değil, şablon. Koyun, keçi dağıtmışım; bal paketleme tesisi kurmuşum; cep telefonuyla çiftçiye her gün hava durumunu bildirmişim; ne zaman ne yapması gerektiğini biliyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.