Geri dönüşüm eğitiminde 3 bin öğrenciye ulaşıldı
Gaziemir Belediyesi’nin başlattığı geri dönüşüm eğitimleri kapsamında, ilçedeki okullarda eğitim gören 3 bin öğrenciye Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Eğitimi verildi. Çocuklara geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimler kapsamında 6 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor
Belediye binasında sıfır atık uygulamasına geçen Gaziemir Belediyesi, düzenlediği eğitimlerle de toplumu geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Geri dönüşümün yaygınlaşması amacıyla eğitim seferberliği başlatan belediye, ilçedeki okullarda Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Eğitimleri düzenliyor. Çocuklara küçük yaşta çevre bilinci ve geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimler kapsamında bugüne kadar 17 okulda 3 bin öğrenciye eğitim verildi. Gaziemir Belediyesi’nin sürdürdüğü Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Eğitimleri, 1 Nisan 2020 tarihine kadar sürecek; bu tarihe kadar 27 okulda eğitim verilecek. Eğitimlerde 6 bine yakın öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar’ın verdiği eğitimlerde öğrencilere, öncelikle ünlü sanatçıların da rol aldığı geri dönüşüm temalı kısa film izletiliyor. Daha sonra sunum eşliğinde çocuklara eğitim veriliyor. Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Eğitiminde geri dönüşümün önemi, hangi maddelerin geri dönüştürülebileceği, atıkların geri dönüşümü için nelerin yapılması gerektiği ve bu atıkların doğaya zararları detaylı olarak ele alınıyor. Okullarda düzenlenen eğitimlerde öğrencilere; okul, ev ve iş yerlerindeki atıkların geri dönüştürülmesinin doğaya ve ekonomiye faydaları da anlatılıyor.
Gaziemir Belediyesi’nin geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmalar hakkında da öğrencilere bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar, öğrencileri; plastik, metal, kompozit, kâğıt ürünleri, cam gibi geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılabilecek atıkları çöpe atmamaları konusunda bilgilendiriyor. Geri dönüşebilen atıkların ayrı toplanması için belediyenin, Gaziemir’in dört bir yanına geri dönüşüm atık kutuları koyduğu bilgisini paylaşan Kayar, çocuklardan kâğıt, plastik, pil ve elektronik gibi atıkları bu kutulara atmalarını istiyor. 1 ton kâğıt atığın geri dönüştürülmesiyle 17 ağacın kesilmekten kurtarılacağının altını çizen Kayar, evsel atık yağların kontrolsüz şekilde doğaya bırakılmaması konusunda da çocukları uyarıyor. 1 litre atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiğini vurgulayan Kayar, “Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi” ile bitkisel atık yağların kontrolsüz şekilde doğaya bırakılmasının önüne geçtiklerinin de altını çizerek 5 litre evsel atık yağ toplayarak belediyeye getirenlere bulaşık deterjanı hediye edildiğini belirtiyor.