Gaziemir’in umut ışığı: Gıda Bankası

Gaziemir’in umut ışığı: Gıda Bankası
  • 23 Şubat 2018 12:01
  • A+
    A-

Sosyal yardımlaşmanın markası haline gelen ve halk arasında ‘İyilik Bankası’ olarak bilinen Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği giysiden ev eşyasına, kırtasiye-okul kıyafeti yardımından kurban eti dağıtıma kadar geniş bir yelpazede bin 942 aileye yardım eli uzatıyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un en önemli projelerinden biri olan ve Haziran 2009’da kurulan Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği büyüyerek yoluna devam ediyor. Sosyal yardımlaşmanın markası haline gelen ve halk arasında ‘İyilik Bankası’ olarak bilinen Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’nin dağıttığı umut ışığı yükseliyor.
Gıda ve giysi yardımından, eğitim alanında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs, kırtasiye, okul kıyafeti yardımı ile kurban eti dağıtımına kadar geniş yelpazede çalışma yapan dernek yaklaşık bin 600 üyesi ve Gaziemirli vatandaşların katkısıyla bin 942 aileye yardım eli uzatıyor. İhtiyaç sahibi ailelere ev eşyası da dağıtan İyilik Bankası, yangın su baskını gibi durumlarda da vatandaşı yalnız bırakmıyor, onlara yardım eli uzatıyor. İnsanların her türlü ihtiyaçlarına cevap veren dernek insanlar tarafından ailelerinin bir parçasıymış gibi görülüyor. İnsanlar dernekte sadece ekonomik sıkıntılarını paylaşmıyor, aynı zamanda kişisel sıkıntılarını da paylaşıyor, derdine çare arıyor.

Sıcak dost eli uzanıyor…
Türkiye’de olduğu gibi Gaziemir’de de birçok ailenin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği aracılığıyla bağışta bulunanlar ile ihtiyacı olanları bir araya getiriyoruz. Topladığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, onlara insanca, onurlarını kırmadan, rencide etmeden yardım eli, dost eli uzatıyor, yaralarına merhem oluyoruz” diyor.

REKLAM ALANI

Her derde çare
İnsanların her türlü ihtiyaçlarına cevap verdiklerinin altını çizen Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol,  İyilik Bankası’nın vatandaşlar tarafından ailelerinin bir parçasıymış gibi görüldüğünün altını çiziyor. İnsanların kendileriyle sadece ekonomik sıkıntılarını paylaşmadığını ifade eden Birsen Şenol, aynı zamanda kişisel sıkıntılarını da paylaşıp, dertlerine çare aradıklarını söylüyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Nasıl bir İzmir” serisi, gıda ve tarım paneli ile devam etti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.