Dervişoğlu: “Büyükşehiri arzu ederim ancak pozisyonum buna müsait değil”

Dervişoğlu: “Büyükşehiri arzu ederim ancak pozisyonum buna müsait değil”
  • 25 Ekim 2018 12:33

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Partisinin kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir İl Başkanlığı’na geldi.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için isminin geçmesini değerlendirerek, konumu gereği böyle bir durum olamayacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için ismi geçtiği sorulan Müsavat Dervişoğlu, “Büyükşehire bir tarihte aday olmuştum. Konumum itibariyle İzmir’de büyükşehir belediye başkanı olmayı arzu ederim ama siyasi pozisyonum buna müsait değil. Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyız. Şu anda böyle bir şeyi düşünmüyorum” yanıtını verdi.

İttifak için ne dedi?

AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifaktan vazgeçmesi ve son gelişmeler hakkında görüşü sorulan Dervişoğlu, “İzmir’i ihmal ettiğimizin farkındayız. Ama İzmir zaten emin ellerde. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden hemen sonra bizi farklı bir yolculuk bekliyor İzmir’de. Oldukça yoğun bir temponun içindeyiz. 81 vilayette çok önemli çalışmalar yapmaya gayret sarf ediyoruz. İzmir’e o nedenle sık gelemiyorum. Borcumun farkında olduğumu bilmenizi istiyorum. İYİ Parti kurulmasaydı Türkiye’de neler yaşandı diye düşünmenizi istiyorum. Türkiye hangi umudun arkasından koşacaktı diye düşünmenizi isterim. Siz çok büyük bir iş başardınız. Kuramazlar, seçime giremezler dediler, meclise giremez dediler, siyasi varlıklarını sürdüremezler dediler büyük bir işle imanla yolculuğunuzu sürdürüyorsunuz. İyi ki varsınız. Yeni atanan il başkanımız Hüsmen Kırkpınar beye, önümüzdeki günlerde atanacak olan il yönetim kurulu üyelerimize, ilçe başkanları ve teşkilatlarımıza huzurunuzda hem teşekkür ediyorum, hem de başarılar diliyorum. Teşkilatlarımızın güçlendirilmesi amacıyla tavsiye kararı niteliğinde olmak kayıt ve şartıyla istifaları istendi. Türkiye’nin her yerinde hızla bu karara uyuldu ve geçtiğimiz hafta itibariyle 81 vilayette yeniden teşkilatlanma çalışmaları tamamlandı. Bundan sonra acaba ne yapacak diyenlere sesleniyorum; 15 gün içinde 81 il teşkilatını bir defaya mahsus olmak üzere, yenilemeye muvaffak olabilecek başka bir siyasi parti varsa çıksınlar, boylarını poslarını görelim” şeklinde konuştu.

 

Ulupınar’a ne dedi?

Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, Yıldırım Ulupınar istifasını bu sözlerle değerlendirdi: “Atama ve kuruluşlar zaman kaybı olur dediler. Bir buçuk aya tekabül etmiştir İzmir’de. Bir dakika bile kapalı kalmamıştır. Tek atımlık barut görenlere sesleniyorum; siyasi ikballerine karşılık bulamadıkları için bu partinin geleceği ne olacak kaygısını dile getirerek, zarar verebileceklerini düşünenlere de sesleniyorum; İYİ Parti yolculuğunu sürdürüyor. Kişiler için değil aziz Türk Milleti için çalışıyor. Ne söylüyorlarsa söylesinler, Cenab-ı Allah onlardan razı olsun. Hiçbirinin hizmetleri unutulmayacaktır. Siyasi saiklerle söylenmiş sözler olabilir, kayda alınmayacaktır tarafımızdan. Kimlerle gönül birliği yapmışsak kuruluş aşamasından bu güne, taşı kiminle koymuşsak hayatımızın sonuna kadar onlara karşı vefa duygumuz vardır, muhafaza etmeye de kararlıyız”

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇADA ÖĞRETMENLERDEN ÇEVRE TEMİZLİĞİ

 

 

İzin vermeyeceğim

Özeleştiri de bulunan  Müsavat Dervişoğlu, “Belki de süreci biz doğru yönetemedik. Doğru anlatamadık. Bazı arkadaşlarımız infaale kapılıp bazı kararlara imza atmış olabilir. Dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım. Kimse o vasattan boş yere beslenmeye uğraşmasın. Taş üstüne taş koyan herkesin hukukunu aynı biçimde savunurum. Dost düşman bundan herkes emin olsun. Niyeti iyi olanın akıbeti de iyi olur. Niyeti iyi olanın yanındayım. Türkiye zor günler geçiriyordu, o zor günlerin aşılabilmesi noktasında Türk siyasetinin yeni bir nefese ihtiyacı vardı. Biz bu nedenle yola çıktık ve partiyi kurduk. İyilerin içinde hiç kimse kötü aramasın. İyiler suç işlemez ama zaman zaman çeşitli kabahatler işleyebilirler. Bazı kabahatleri hoş karşılıyoruz, sorumluluğu da üstümüze alıyoruz. Başka siyasi partilerde bu olmaz, hesaplaşma olur. İYİ Parti hesaplaşma alanı değildir, asla ve kat’a buna izin vermeyeceğim. Temennilerle siyaset yapılmaz. Siyaset terle, emekle yapılır. Siyaset yapmak istiyorsanız sevdanız olacak, davanız olacak. Bu ülkede eskiden beri dava sahibi insanlar siyaset yapardı. 16 yıldır irfan değil imkan sahibi olanlar siyaset yapıyor” dedi.

 

Türkiye’yi bu bataklıktan kurtaralım

Ekonomik krizie de değinen  Müsavat Dervişoğlu,  iktidara şöyle seslendi: “Her geçen gün işsizler ordusuna yenileri katılıyor. Ekonomik buhranı hala dış güçlerin oyunuyla hayata geçirildiğini ifade eden bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Önce papaza bağladılar. Gerçekleri halktan gizliyorlar. 500 milyar dolara yakın dış borcu varsa, kısa dönemde ödenmesi gereken 180 milyar dolar borcu varsa, döviz rezervlerinde 18 milyar dolar var, yakın dönem borçlarını karşılamayacak durumdaysa elbette süreci götürebilmek kolay değil. Türkiye’yi siz bu duruma getirdiniz ama gelin bu problemi birlikte çözecek yol haritası belirleyelim. Her yerde milli birlikten, bekaadan bahseden iktidar partisi milli birlik teklifimize cevap vermeye tenezzül etmedi. Bu ülkenin kısa dönemde ödemeye mecbur olduğu borcu varsa bu sizin ileriyi göremeyen vizyonsuz olmanızdan kaynaklanıyor. Papayı tutuklasaydık Türk ekonomisi asla ve kat’a bir sarsıntı yaşamazdı, bu borçlar olmazdı. İYİ’lerin sesine kulak verin. Türkiye’yi içine soktuğunuz bu bataklıktan gelin el birliğiyle kurtaralım.’

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.