Chp’de kadının adı yok

Chp’de kadının adı yok
  • 30 Ekim 2018 15:08
  • A+
    A-

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

CHP İzmir’de aday adaylığı süreci tamamlandı. Ortaya çıkan tabloda Cumhuriyet Halk Partisi’nde kadın aday adayların azlığı dikkat çekti. İzmir ilçelerine 36,  büyükşehir belediyesine ise, 2 aday adayı talip oldu. Toplamda 250 aday adayının bulunduğu İzmir’de 214 erkek aday adayının olması kadın aday adayların ne kadar az olduğunu ortaya koyuyor. Bu sayının arasından İzmir’in 11 ilçesinde kadın aday adayı hiç yok. En fazla kadın aday adayı dosyası bulunan ilçeler ise 4 kadın aday adayı sayısı ile Bayraklı ve Urla oldu.

Belediye başkanı olmak isteyen kadınların ilçelere göre dağılımı 

Chp’de kadının adı yok

Aliağa’da 1, Karşıyaka’da 1, Konak’ta 3,Buca’da 3,  Bayraklı’da 4, Balçova’da 1, Narlıdere’de 2,  Bornova’da 2, Selçuk’ta 2,  Urla’da 4, Çeşme’de 3, Çiğli’de 3, Foça’da 2,  Güzelbahçe’de 3, Kemalpaşa’da 1, Seferihisar’da 1 kadın partili belediye başkan aday adayı oldu. Öte yandan ise, Torbalı, Bergama, Beydağ, Bayındır, Dikili, Gaziemir, Kınık, Kiraz,Karabağlar,  Tire, Ödemiş’te hiç kadın aday adayı başvurusu olmadı.

Büyükşehire 2 kadın talip oldu 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı  için CHP İzmir eski Milletvekilli  Canan Arıtman ile CHP Parti Meclisi eski üyesi Seniye Nazik Işık dosya bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 30 Mart’taki yerel seçimler için şimdiye kadar 11 kadın belediye başkanı adayı açıkladı.

2014’te kaç kadın aday vardı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Mart 2014 yerel seçimlerinde Türkiye genelinde 15 kadın aday gösterilmişti. Bunların arasında İzmir’den Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar bulunuyordu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  KEMALPAŞA BELEDİYESİ ZABITASI’NDAN RAMAZAN DENETİMİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.