BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ

BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ
  • 27 Kasım 2025 11:02
  • A+
    A-

  Başkan Görkem Duman sahada çalışmaları inceledi  

Buca Belediyesi, yeşil alanları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla kurakçıl peyzaj uygulamasına geçti. Çalışmaları yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, “Refüjlerimizde başlattığımız bu ‘kurakçıl peyzaj’ uygulaması, suyun değerini bilen, çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışının ürünüdür” diye konuştu.

BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ

BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ

 

Buca Belediyesi, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele kapsamında kent genelindeki ana arter ve bulvar refüjlerinde kapsamlı bir dönüşüm çalışması başlattı. Daha önce yoğun sulama gerektiren bitkilerin bulunduğu alanlar, kuraklığa dayanıklı, az su tüketen bitki türleriyle donatıldı. Belediyenin bu yenilikçi adımı, hem su tasarrufu sağlamayı hem de şehrin yeşil dokusunu iklim koşullarına uygun hale getirmeyi hedefliyor.

BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, refüjlerde yapılan dönüşüm çalışmalarını incelemek üzere sahaya indi. İlk ziyaretini Efeler Mahallesi’nde bulunan Yörük Ali Efe Parkı’na gerçekleştiren Başkan Duman, daha sonra Kamer Genç Parkı’nı, Doğuş Caddesi’ndeki Atatürk Rölyef alanı, Yenigün Mahallesi’ndeki refüj, Dokuz Çeşmeler’de bulunan Cumhur Asparuk Meydanı su değirmeni ve Yaylacık Mahallesi’nde bulunan çocuk parkında yapılan çalışmaları inceledi.

“YEREL YÖNETİMLER OLARAK YENİ ÖNLEMLER ALMAK ZORUNDAYIZ”

BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ

Küresel iklim krizinin kendilerini yeni önlemler almaya zorladığını ifade eden Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Yeşil alanlarımızı korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin sorumluluğu. Refüjlerimizde başlattığımız bu ‘kurakçıl peyzaj’ uygulaması, suyun değerini bilen, çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışının ürünüdür. Parklarımızı ve refüjlerimizi şehrimizin nefes alma noktaları ve yeşil kimliği olarak görüyoruz. Bu bilinçle, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin dört bir yanındaki yeşil alanları, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, huzurlu ve doğayla iç içe vakit geçirebileceği şekilde modernize ediyor ve yeniliyor” diye konuştu.

KURAKLIĞA

DAYALI BİTKİLER DİKİLDİ

Refüjlerde kullanılan bitkiler arasında Akdeniz iklimine uyumlu olan, kuraklığa ve yüksek sıcaklığa dirençli biberiye, zakkum, ılgın, ateş dikeni ve çeşitli yer örtücü sukulentler gibi türler öne çıkıyor. Bu bitkiler, estetik görünümlerinin yanı sıra uzun ömürlü olmaları ve az bakım gerektirmeleriyle de dikkat çekiyor. Öte yandan, dolomit taş ve cüruf kullanılarak yeşil alanlara görsel zenginlik katılıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ZORUNLU EĞİTİM SÜRESİ KISALABİLİR

BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ

BUCA’DA AZ SU İSTEYEN BİTKİLERLE YEŞİL ALAN DÖNÜŞÜMÜ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.