Bornova’da Dünya Dans Günü coşkuyla kutlandı

Bornova’da Dünya Dans Günü coşkuyla kutlandı
  • 3 Mayıs 2025 10:35
  • A+
    A-

Bornova Belediyesi, Dünya Dans Günü’nü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği renkli bir organizasyonla kutladı. Yüzlerce dansçının vatandaşlarla birlikte Harmandalı oynadığı etkinlik büyük ilgi gördü. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, dansın birleştirici gücüne vurgu yaparak sanatı Bornova’nın merkezine koymaya devam edeceklerini söyledi.

 

İzmirli dans severler 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Bornova Belediyesi’nin düzenlediği renkli etkinlikle kutladı. 13 dans grubu ve toplam 340 dansçı, 12 farklı yöreye ait dansları sahneleyerek izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bornova’da Dünya Dans Günü coşkuyla kutlandı

 

Ritmin ve kültürün buluşması

Etkinlik kapsamında ELADA ekibi Rueda ve Salsa danslarıyla geceye Latin rüzgârı kattı. Yaşar Üniversitesi Dans Topluluğu iki farklı koreografiyle sahnedeydi: Hip Hop ve Ladies Style. Hayat Dans Spor Kulübü ise Oryantal ve Hip Hop gösterileriyle büyük alkış aldı.

Folklorik gösterilerde ise İzmir Turizm Folklor Derneği “İzmir Erkek” oyununu, Ege Mezunlar Derneği “Ankara Seymen”i, Çamdibi Halk Oyunları Topluluğu ise “Üsküp” yöresine ait dansları sahneledi. Bornova Sanat Kulübü’nün “Zeybek” gösterisi ve Ege Perdans’ın kadın Zeybek ile Halay dansları da büyük beğeni topladı.

Üçetek Kültür Sanat Derneği karma dans gösterisiyle sahne alırken, Kakapedia Ege ve Yunan Halk Dansları Topluluğu izleyenleri Sirtaki ile Ege kıyılarına taşıdı. Ege Kültür Derneği’nin sunduğu potpori gösteriyle çeşitlilik daha da arttı.

Bornova’da Dünya Dans Günü coşkuyla kutlandı

Toplu Harmandalı ile final

Etkinliğin sonunda dansçılar ve vatandaşlar el ele vererek topluca Harmandalı oynadı. Bornova Meydanı’nda adeta dansın ve dayanışmanın ritmi yankılandı.

 

Başkan Eşki: “Dans birleştirir”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki etkinlikle ilgili olarak, “Dans evrensel bir dildir; kültürleri buluşturur, insanları kaynaştırır. Bornova olarak bu çeşitliliğe kucak açmak ve bu coşkuyu halkımızla paylaşmak bizim için büyük bir mutluluk. Sanatla iç içe, bir arada ve umutla dolu bir kent hayalimiz için bu etkinlikler çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi’nden Türkiye’de Bir İlk: Enkaz Eğitim Sahası
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.