Bornova’da çocuklar için yeni bir dünya!

Bornova’da çocuklar için yeni bir dünya!
  • 22 Mayıs 2016 11:36

Çocuklar için hayata geçirdiği yatırımlar nedeniyle UNICEF’in çocuk dostu kent ilan ettiği Bornova’da benzersiz bir proje daha hayata geçiyor. Bornova Belediyesi Çocuk Dünyası Projesi’ni hayata geçiriyor. Mimari Proje Yarışması sonuçlanan Bornova Çocuk Dünyası’nın, çocukların keşfederek öğrenebilecekleri, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri, alternatif bir eğitim ve eğlence mekanı olması planlanıyor.

Projeler titizlikle incelendi

Bornova Çocuk Dünyası için düzenlenen mimari proje yarışmasına Türkiye çapından 58 proje katıldı. Başkanlığını Mimar Doç. Dr. Hikmet Gökmen’in yaptığı jürinin üyeliklerini ise Mimar Doç. Dr. Zehra Akdemir, Yüksek İnşaat Mühendisi Deniz Alkan, Mimar Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Alpaslan ve  Yüksek Mimar Semra Uygur oldu. Jüriye, başta Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila olmak üzere Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Psikolog Prof. Dr. Eda Şeyda Aksel, Mimar Ömer Yılmaz ve uzman belediye bürokratları da danışman jüri üyesi olarak destek verdi.

Toplamda 8 projenin ödüle layık görüldüğü yarışmada birinciliği Yüksek Mimar Dr. Orkun Özüer’in öncülüğünde mimarlar Kerem Çınar ve Rabia Evkaya’dan oluşan ekip elde etti. İkinciliği mimarlar Emre Şavural, Seden Avcı, Ramazan Avcı ve Fatih Yavuz’dan oluşan ekip kazandı. Üçüncülüğe ise yüksek mimarlar Derya Ekim Öztepe ve Ozan Öztepe’nin projesi layık görüldü. 5 mansiyon ödülünün verildiği yarışmada birinciliği elde eden proje, uygulama projesi olarak hayata geçirilecek.

Bornova'da çocuklar için yeni bir dünya!

Çocuk Dostu Kent Bornova

UNICEF’in Bornova’yı Çocuk Dostu Kent olarak ilan ettiğini vurgulayan Başkan Atila, belediye çalışmalarında kadınlara, çocuklara ve engellilere öncelik verdiklerini ifade etti. Atila “Bornova bir eğitim kenti. Belediye olarak insanlara, öncelikli olarak çocuklara yatırım yapıyoruz. Bu yatırımların yıllar sonra dönüşümü hiç kimsenin hesap edemeyeceği kadar büyük ve önemli olacak. Bornova Belediyesi olarak bunun bilinciyle çalışıyoruz. Bornova Çocuk Dünyası, Bornova için olduğu kadar tüm İzmir için de önemli bir proje. Bu tesisin ardından Karaçam Çocuk Köyü projesini de en kısa zamanda gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Eğitim kentine yakışan proje

Başkan Atila, belediye olarak önemli bilimsel etkinliklere imza attıklarını belirterek “Bornova Belediyesi Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nin geçen yıl başlattığı, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve bu yıl Büyük Park’ta ikincisini düzenlediğimiz ‘Park’ta Bilim Var’ etkinliğimize çok sayıda çocuk katıldı. Her biri bilimin ışığında yeni deneyimler yaşadı, yeni paylaşımlar yaptı. Bornova Çocuk Dünyası da tamamlandığında çocukların yaşam kalitelerini arttıracak örnek bir tesis olacak” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Nasıl bir İzmir” serisi, gıda ve tarım paneli ile devam etti

Çocuklar için özel bir tesis

Bornova Çocuk Dünyası, içinde barındıracağı kalıcı ve geçici sergi, bilgi ve deneyim alanları, atölye mekanları ile 4-12 yaş grubu çocukların  ‘bilişsel’, ‘ fiziksel/motor’, ‘sosyal’, ‘duygusal’ becerilerinin gelişimini şekillendiren ve destekleyen mekanlardan oluşacak. Ayrıca tesis içerisinde 2 bin basılı kitap kapasiteli, ayrıca dijital ve sesli kitapların da yer alacağı okuma salonu olacak. Öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim aktivitelerinin yanı sıra yaş günü kutlamalarında kullanılacak mekan ve çok amaçlı salon da yer alacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.