Bornova İçin Fikirler Projesi 4. Kez hayat buldu

Bornova İçin Fikirler Projesi 4. Kez hayat buldu
  • 4 Kasım 2017 11:55

Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı tasarım alanındaki işbirliği dördüncü kez hayat buldu. Öğrencilerin Bornova için ürettiği projelerin sergilendiği ‘Bornova İçin Fikirler’ (BİF) sergisi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde açıldı. Düzenlenen törende katılımcılara plaket veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “4 yıldır düzenlediğimiz bu sergiyi daha sonra basılı yayın haline getirerek dağıtıyoruz. Yani ortak aklın kitabını oluşturuyoruz”dedi. Kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmalarının yer aldığı sergi 4 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Bu sene 4.sü gerçekleştirilen Bornova İçin Fikirler (BİF) Tasarım Sergisi, Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle hayata geçirilen ve 10 ayrı proje çalışmalarının yer aldığı sergide 130 öğrenci ve akademisyen tarafından hazırlanan projeler yer alıyor. Ege Üniversitesi, Dokuz EylülÜniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi, Ekonomi Üniversitesi ve Konya Selçuk Üniversitesi’nden öğrencilerin Bornova için ürettikleri projeler serginin ardından Bornova Belediyesi tarafından basılı yayın haline getirilecek. Ayrıca referans fikirler olarak Bornova’nın tasarlanmasında değerlendirilecek. Sergi 4 Aralık 2017 tarihine kadar açık kalacak.

BİF 4. Tasarım sergisinin açılışında katılımcılara plaket veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 4 yıldır 8 farklı üniversite ile bu sergiyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Atila, “Bu güne kadar 1200 öğrenci ve 110 öğretim üyemizle Bornovamızı birlikte tasarlıyor, her yerine dokunmaya çalışıyoruz ” dedi. Başkan Atila, “Üniversiterimizle kendimizi ve kentimizi eleştirdiğimiz ve bütün gerçekleri hiç değiştirmeden ortaya koyduğumuz ütopik projelerimiz var. Dolayısıyla bunları gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz.4 yıldır sürdürülebilir bir şekilde bunu gerçekleştiriyoruz ve bunu kitap haline getiriyoruz. Yani “Ortak Aklın” kitabını birlikte yazıyoruz“ diye konuştu.

Hedefimiz marka kent

En büyük hedeflerinin Bornova’nın marka kent haline gelmesi olduğunu ifade eden Başkan Atila “ Bornova eğitimin başkenti, sporun başkenti olma yönünde önemli hedeflere imza atarken kültür, sanat ve tiyatronun da önemli bir buluşma noktası . Tasarımın da başkenti olması için çalışıyoruz.Ben bütün hemşehrilerim adına sizlere ve öğretim görevlilerimize Bornovamızı çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİF Sergisi’nde yeralan Projeler

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayraklı’da çocuklara özel etkinlik

-EgeÜniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı

* Peyzaj Planlama ve Tasarım Stüdyosu

-YaşarÜniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü/Mimarlık Bölümü

* Büyükpark Bornova sosyal Odaklı Kafeterya Tasarımı

* Bornova-Özkanları (yeniden) Düşünmek: Kent Parkının Yanıbaşında Bir Yaşam Alanı

-Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü

* Kamusağlık:Bornova’da Sağlık Hizmetlerini Destekleyici Nitelikte Karma İşlevli

Kamusal Odak Tasarımı

* S-port: Yusuf Tırpancı Kültür ve Spor Kompleksi Tasarımı

-İzmir YüksekTeknoloji Enstitüsü Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü/Mimarlık Bölümü //KentselTasarım Programı/Kentsel Tasarım Sütüdyosu

*Planlama ve Kentsel Tasarımda Çok Ölçekli Ekonomik Yaklaşım:Doğa Esaslı

Çözümlerden Yeşil Alt Yapı ve Bio-Bölgeye

* Gençlik Sosyal Merkezi Tasarım Projesi

-İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü

*Yassıtepe Arkeoloji Parkı: Dijital Arkeoloji Araştırma ve Ziyaretçi Merkezi Projesi

* Küçükpark Bölgesi ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Projesi

* Karaçam Bölgesinde Çocuk-Spor-Sanat Temalı Eko Köy Projesi

-Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi/ Mimarlık Bölümü

* Homeros Vadisi Karaçam Mevkii Ekoloji Eğitim Merkezi Projesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.