Bornova Belediyesi stratejik planına AK Parti’den sert muhalefet

Bornova Belediyesi stratejik planına AK Parti’den sert muhalefet
  • 10 Eylül 2024 12:36

Bornova Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda stratejik plan oylandı. Mecliste AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı, stratejik planda gösterilen bütçenin ancak yüzde 10’unun yatırımlara aktarıldığını kaydetti. Toplantıya AK Parti muhalefeti damga vurdu.

CHP Grup Başkanvekili Yağmur Yurdakul Özkan, çeşitli hedefler belirlediklerini ve önümüzdeki beş yıl içinde bunları yerine getireceklerini söyledi.

SIĞINMA EVİ VE SOKAK HAYVANLARI

AK Parti Grup Sözcüsü Akın Dalgıç, stratejik planda sığınma evi ve sokak hayvanlarıyla ilgili  herhangi bir çalışmanın yer almadığının altını çizerek, “Daha önce sığınma evi ilçemizde vardı. Geçtiğimiz dönemde kapatıldı. Biz bu dönemde yer alacağı beklentisi içindeydik. Ama stratejik planda böyle bir şey göremiyoruz. Sokak hayvanlarıyla ilgili de herhangi bir girişim söz konusu değil. Ayrıca, sokaklarda gölgelendirme için konulan direkler bir gecede kaldırıldı. Stratejik planda ise bunun dört yılda yapılacağı yazılı. Madem dört yılda yapılacaktı bir gecede neden söktünüz?” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Yağmur Yurdakul Özkan da cevap olarak stratejik planın henüz oylanmadığını ve AK Parti Grubundan gelecek  önerilere açık olduklarını söyledi.

Tatlı, stratejik 40 milyarlık bütçenin yer aldığının altını çizerek, “Ancak yüzde 10’u yatırımlara dönüşüyor. Yollarla ilgili olarak 2024’te yüzde 70’inin biteceği yazılı. Önümüzdeki dört yıl ise kalan yüzde 30’unun yapılacağı görülüyor. Yine kaldırım ve parke taşlarıyla ilgili yüzde 60’ının bu yıl içinde yapılacağı hedeflenmiş. Kalan yüzde 40’ı da dört yıla yayılacak. Buradan soruyoruz, kaç yıl kilometre yol yapılacak? Stratejik planda yok. Kaç ton asfalt dökülecek de bu yıl yüzde 70’i bitecek? Bununla ilgili de bilgi yok” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de, 2024 yılı içinde 9 kilometre asfalt döktüklerini kaydederek, “Bornova’da yol sorunu kalmayacak” ifadesini kullandı.

VAY BORNOVA’NIN HALİNE

Tatlı da, Başkan Eşki’ye, “Bu 9 kilometre yüzde 70’ini mi oluşturuyor? Eğer durum böyleyse vay Bornova’nın haline. Önümüzdeki 5 yıl boyunca tek bir metre yeni bir yolun yapılmayacağını görüyoruz. Yine bu yolun yapılması ile ilgili tek bir metre kamulaştırma olmadığını da görüyoruz. Yaklaşık 450 milyon TL’lik arsa satışı yetkisini aldığınız halde en azından bunun yarısının yol yapılmasıyla ilgili kamulaştırmasını beklerdik” yanıtını verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Alaçatı’nın Kurtuluşu’nun 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı! 

Başkan Ömer Eşki de, tasarruf tedbirlerinin kamulaştırmaya engel olduğunu aktardı.

Bunun üzerine bir daha söz alan AK Partili Tatlı, tasarruf tedbirlerinin üç yılla sınırlı olduğunu kaydederek, “267 tane panel, sergi, konser ve benzeri organizasyonlar yapılacağını bu planda görüyoruz. Bu da haftada üç tane etkinliğe denk geliyor. Tasarruf tedbirleri neden bu etkinliklere engel değil? Tasarruf tedbirlerinin üç yıl için uygulanacağı yasada belirtiliyor. Hadi üç yıl için tasarruf tedbirleri size engel. Peki 2027 ile 2029 yılları arasında size engel olan nedir? Bu muazzam bütçeye karşılık yatırım için ortaya konulan rakam devede kulak kalır. Maalesef dağ fare doğurdu” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.