“Bayraklı’da tüm gecekondu sorunu bitti de 300 metrekarelik düğün salonu mu gözüne battı?”

“Bayraklı’da tüm gecekondu sorunu bitti de 300 metrekarelik düğün salonu mu gözüne battı?”
  • 18 Kasım 2016 16:30

Bayraklı’da krize neden olan ve CHP Genel Merkezi’ne kadar taşınan cemevine ait sosyal tesisler ve düğün salonunun yıkım kararı ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri’ne bağlı Yamanlar Cemevi’nin dernek seçimine müdahale etmiş, şu anda başkan olan Mehmet Bozkurt’un karşısına Abidin Yücesoy’u çıkartmıştı.

Karabağ’ın adayının seçimi kaybetmesinden sonra belediye ilk olarak cemevine gelir getiren, ihtiyaçların karşılayan Can Dost isimli düğün salonuna önce 110 bin TL ceza keserken ardından yıkım kararı aldı. Başkan Karabağ, kararını “yeşil alana yapılmış bir yer” diyerek savunurken uygulamaya binlerce kişi karşı çıktı. Yapılan eylemlerin ve açıklamaların ardından konu genel merkeze iletildi.

Geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelen CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılıp yetkililerden bilgi aldı. Yıkım kararı geçici bir süreliğine ertelenirken Başkan Karabağ’ın talimatıyla iş makineleri cemevinin yıktı.

Yıkıma ilk tepki AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’den geldi. Sosyal paylaşım sitesinden eleştiride bulunan Boztepe şunları söyledi;

**AYIPTIR GÜNAHTIR YAZIKTIR**

Bayraklı Yamanlar’da Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde İzmir’in en köklü cemevlerinden birisi olan Yamanlar Cemevi’nin gelirini, elektrik ve su ihtiyacı başta olmak üzere birçok giderini karşılamak için yapılan düğün salonu yıkıldı. Cemevi derneğinin seçimine CHP’nin kongresi gibi bakan BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARABAĞ seçimi kaybedince gözü döndü. Önce yıldırmaya çalıştı, şimdi de gözü dönmüş bir şekilde iş makineleriyle saldırıya geçti. Düğünler için gün verilen, insanların en mutlu günün yaşayacağı yer yerle bir edildi. Bayraklı’nın belediye başkanı olmak yerine padişahı, kralı olduğunu söyleyen başkan içinde bulunduğu psikolojik durumu gözler önüne serdi. Gözü dönmüşlüğü, kindarlığı, hırsını bi daha gösterdi.

Geçmişte Sivas Yıldızeli İlçesi Yusufoğlan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin etkinliğinde ‘bu bölgeleri karanlığa ve Sünni yobazlığa teslim etmeyeceğiz’ diyen başkan şimdi de işine gelmeyen Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesine mali destek olan yeri yıktı. Dönme dolap gibi dönüp, ibadeti siyasete alet ederken hiç utanmadı, sıkılmadı.

Bayraklı’yı birleştirmek, kucaklamak yerine bölen, toplumu birbirine düşüren başkana daha önce sorular sordum. Ona “Bayraklı’da tüm gecekondu sorunu bitti de 300 metrekarelik düğün salonu mu gözüne battı? İlçede tüm yapılar yasalara uygun mu, ya da hiç kaçak bölümleri yok mu? İşine gelince Alevi vatandaşlarımızın duygularını sömüren sen değil misin? Toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran senin yaşam felsefen değil mi?” diye sormuştum. Aynısını tekrarlıyorum.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dirençli bir Kemeraltı için denetim iş birliği yolda

Ey sağduyulu Alevi kardeşlerim… Bizzat dokusunu bildiğim, gençliğimin geçtiği, büyüdüğüm Yamanlar’daki ayıba dur diyelim. Birleştiren değil ötekileştirenlerden hesap sorun. Siyasi ikbali için her şeyi yapabilecek birisini iyi tanıyın. Tanıyın ki sizin yanınıza geldiğinde yüzüne tükürün.

Bugün Günlerden CUMA ÖYLEYSE :

“Bize Hüseyin olmak Sana’da YEZİT Olma Düştü”

“Bayraklı’da tüm gecekondu sorunu bitti de 300 metrekarelik düğün salonu mu gözüne battı?"

Boztepe aynı zamanda yıkımdan fotoğraflarda paylaştı.

“Bayraklı’da tüm gecekondu sorunu bitti de 300 metrekarelik düğün salonu mu gözüne battı?"

“Bayraklı’da tüm gecekondu sorunu bitti de 300 metrekarelik düğün salonu mu gözüne battı?"

Konuya ilişkin bir açıklamada Bayraklı Belediyesinden geldi.

Belediye’nin açıklaması şöyle;

Bayraklı Belediyesi, kaçak olduğu gerekçesiyle Yamanlar Mahallesi’nde faaliyet gösteren düğün salonunun yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım sırasında provokatörler devreye girerek görevini yapmak isteyen yıkım ekibine, zabıtaya ve çevik kuvvet polisine saldırdı. Saldırıda Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürü Abdulhakim Kaya fiziki saldırının yanı sıra kafasına demir sandalye ile vuruldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kaya’nın kafasına dikiş atıldı. Öte yandan belediyenin araçlarının taşlarla camları kırıldı.

 Bayraklı Belediyesi, imarda yamanlar pazar yeri alanı içerisinde kalan kaçak düğün salonunu yıkmak için harekete geçti. Haftalar öncesinde kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılacağı bildirilen düğün salonu ile ilgili belediye ekipleri bugün işlem yaptı. Bölgede çevik kuvvet ekibi ve zabıta önlem aldı.

 SANDALYE İLE KAFASINA VURDULAR

775 sayılı gece kondu yasasının 18. maddesi gereğince işlem yapan ekiplere bir grup tarafından engellemeye çalıştı. Bu sırada provokatörlerin devreye girmesiyle çevik kuvvet polisine ve ekiplere taş ve sopalarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürü Abdulhakim Kaya fiziksel saldırıya maruz kaldı. Kafasına demir sandalye ile vurulan Kaya, kısa süreli baygınlık geçirdi. Kaya, hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 ARAÇLARA ZARAR VERDİLER, CAMLARINI KIRDILAR

Yıkımı engellemek isteyenler, belediye araçlarının camlarını kırdı. Araçlarda maddi zarar meydana geldi. Bayraklı Belediyesi yetkilileri, işletilen düğün salonun kaçak olduğunu belirterek, “Pazar yerinin bir bölümünde kaçak olarak düğün salonu işletiliyor. Bu durum yasalara aykırıdır. Yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararını mahkeme kaldırmasıyla, yıkım gerçekleşti” açıklamasında bulundu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.