Başdaş, “Fuara gölge düştü”

Başdaş, “Fuara gölge düştü”
  • 31 Ağustos 2024 21:17

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, “Cumhurbaşkanımıza ve seçmenlerimize yönelik ağır hakaretler eden Dilruba Kayserilioğlu’nun İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılında protokole oturtulması, fuara gölge düşürmüştür” dedi.  Başdaş, “Hakaretin karşılığında kendisini milletvekili de yapın, tam olsun!” sözleriyle durumu eleştirdi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş, geçtiğimiz günlerde bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan hakkında hakaret içeren sözler kullandığı için tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun İEF açılışında protokolde yer almasına tepki gösterdi.Başdaş, “Fuara gölge düştü”

Başdaş, İEF’nin neredeyse bir asırlık bir değer olan tüm İzmir ve Türk halkının değeri olduğunu kaydederek, “Daha yakın bir zamanda toplumu ayrıştıran bir dil kullanan bir ismin böyle bir organizasyonda adeta taltif edilmesi kabul edilemez bir durumdur. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşliğinde protokolde yer alması kamu vicdanında büyük bir yara açmıştır” diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Başdaş,  halkın değerlerine ve Cumhurbaşkanına yapılan bu saygısızlık karşısında, en azından bir özür beklendiğini ifade ederek, “Böylesine önemli bir platformda başköşede ağırlanması kabul edilemez bir durumdur. Bu tür olaylar, siyasetin ve toplumsal değerlerin ne kadar hassas dengeler üzerine kurulu olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Özellikle bu tür fuarların, toplumu bir araya getiren ve dayanışmayı güçlendiren etkinlikler olması beklenirken, tam aksine, toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştiren bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bu tutum, fuarın amacına ve ruhuna da aykırı bir tutum olmuştur” açıklamasını yaptı.

İEF açılışında böyle bir organizasyon yapılmasının ayrıştırıcı olduğunu aktaran Başdaş, “Olmadı hakaret eden kişiye vekillik de verin tam olsun. Bu ayrıştırıcı hareketi tasarlayan, tasdik eden herkesi kınıyorum” ifadesine yer verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Atatürkçüler Belkahve’de buluştu
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.