ASLANOĞLU, MEMUR EYLEMLERİ HAKKINDA KONUŞTU

ASLANOĞLU, MEMUR EYLEMLERİ HAKKINDA KONUŞTU
  • 13 Haziran 2024 17:07

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ile ilgili yaptıkları eylemler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Aslanoğlu, belediye çalışanı Memurların Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki hak arayışlarının gayet normal olduğunu ifade ederek “Hak arayışlarında CHP olarak toplumun tüm kesimlerinin yanında olmaya ve çözüm odaklı bakmaya özen gösteriyoruz. Ancak özellikle SDS sorunu bizim belediyelerimizin değil, genel iktidarın çözmesi gereken bir sorun” dedi. Aslanoğlu açıklamasında şunları ifade etti;

SORUNUN KAYNAĞI DA ÇÖZÜMÜN ADRESİ DE İKTİDARDIR

Türkiye çok uzun yıllardır giderek büyüyen bir ekonomik buhran ve enflasyon kriziyle boğuşuyor. Emeklilerimiz gibi, işçilerimiz ve memurlarımızda AKP iktidarının yol açtığı bu büyük krizden en çok etkilenen kesimler. İzmir’de belediyelerde çalışan memurlarımızın SDS hakları için başlattıkları eylemleri elbette anlıyorum. Keşke bu sorunun çözümü belediyelerimizin elinde olsa ama maalesef değil. SDS ödemelerinde yasayla ve Sayıştay denetimine tabi olan belirlenmiş sınırlar var. Bu konuda yasa çok açık ve özetle şunu diyor; “Memura SDS’ de yasayla belirlenmiş olan üst sınırdan fazla destek veremezsin. Verirsen, kamuyu zarara uğratmış olursun ve zimmet çıkarılır, soruşturma açılır”.
Yani bu konu yasanın koyduğu kesin hüküm ile sınırları belirlenmiş bir konu. Ama elbette biz bu konuda da memurlarımızın sorununun çözümü için çaba sarf edeceğiz. Bu sorunun kaynağı da çözümünün asıl adresi de AKP iktidarıdır. İktidarın konuyu ele alması, SDS’ lerdeki üst sınırı değiştirmesinden başka bir çözüm yolu maalesef yok.

AKP KAYBA UĞRAYAN MEMURLARIN SESİNİ DUYMALI

Bu sorunun çözümü için hükümete çağrıda bulunuyorum. Yaşanan hayat pahalılığı ve artan enflasyon karşısında gitgide büyüyen sorun karşısında memurların geçim sıkıntıları sona erdirilmelidir. Kamuoyu şunu bilmelidir; AKP belediyelerinin birçoğunda 0 TL SDS ödenmektedir.

 

AKP hükumetinin çıkardığı yasa ile AKP memura verilebilecek en yüksek sosyal denge tazminatını brüt 8.673,92TL olarak belirlemiş bununla da yetinmemiş, Sayıştay kanalıyla bunun üzerinde ödenen tutarlar için zimmet çıkarılmış ve geri istemiştir.

 

Şu an sorun olan konu, Sayıştay denetimlerinde memura 8673,92 TL üzerinde ödenecek tutara zimmet çıkarıldığı için, bu sınırın üstünde kalan tutarların ödenememesi, yasal sınır olan 8673,92 TL ödenmesidir. SDS memurların lehine değiştirilmelidir. SDS için hızlı aksiyon alınmalı ve yasadaki sınırlama sebebiyle kayba uğrayan memurlarımızın sesi duyulmalıdır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Her sabah tertemiz Bornova

Bu konuda eylem yapan memurlarımız elbette çalıştıkları kurum olan belediyelerimize yönelik eylemler yapıyorlar ama bu sorunun kaynağı belediyelerimiz değil, AKP iktidarıdır. Dolayısıyla çözüm üretecek olan iktidardır. Çözüm sonrasında belediyelerimiz hak edilen ve yasalara aykırı olmayan tüm ödemeleri, bugüne kadar olduğu gibi yapmaya devam edecektir. CHP İzmir olarak eylemdeki sendikalarımızla iletişimde olmaya ve sorunun çözülmesi yolunda çalışmaya devam edeceğiz.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.