Ankara Tusaş’a Teröristler kalleşçe saldırdı

Ankara Tusaş’a Teröristler kalleşçe saldırdı
  • 24 Ekim 2024 07:42

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesinde, saat 15.30 sıralarında, teröristler tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.Tesisin nizamiyesine, şoförünü şehit edip çaldıkları ticari bir taksi ile gelen teröristler, TUSAŞ tesislerine giriş yaparak 5 kişiyi şehit edip, 2’si ağır 19 kişiyi de yaraladılar. Saldırı düzenleyen teröristlerden kadın teröristin kendisini patlattığı, erkek teröristin ise çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

Ankara Tusaş’a Teröristler kalleşçe saldırdı

Güvenlik noktalarını da ateş altına alan teröristler ile güvenlik görevlileri arasında çatışma yaşandı. Nizamiyeyi geçerek içeriye giren teröristlerden kadın olanı el bombası atarak kendini patlattı. Diğer terörist ise ağır silah ve el bombasıyla yerleşkenin içine kadar girdi.

Saldırının hemen ardından tesislerdeki personel sığınağa alındı. Ankara Tusaş’a Teröristler kalleşçe saldırdı

Bölgeye Jandarma ile Polis Özel Harekât ekipleri sevk edildi. Yerleşkeye girerek sivillere saldıran ikinci terörist ise bir süre yaşanan çatışmanın ardından öldürüldü. Teröristlerin saldırı öncesi bölgede keşif yaptığı, TUSAŞ’a yönelik saldırıyı planladığı kaydedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerikaya gece saatlerinde yaralıları ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “5 şehidimiz, 2’si ağır 19 yaralımız var. 2 terörist de ölü olarak ele geçirildi. Kimlik tespit çalışmalarımız devam ediyor. Saldırı şekli, görüntülerin incelemesine baktığımızda ilk değerlendirmemiz teröristlerin PKK’lı olduğu yönünde” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cumhuriyet Bayramı Gaziemir’de coşkuyla kutlanacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.