Buca’nın restoran ve kafeleri Turuncu Çember’e alındı
Buca Belediyesi’nin kafe ve restoranları, normalleşme sürecinde almış olduğu sağlık ve hijyen
önlemleriyle Turuncu Çember Sertifikası almaya hak kazandı. Karekod sistemli menüden sosyal mesafeli
oturma düzenine, mutfak hijyeninden dezenfekte çalışmalarına kadar toplam 52 kriterde denetlenen
işletmeler, pandemi süreci kurallarına uygun olarak hizmet vermeye başladı.
Pandemi döneminde aldığı önlemlerle Türkiye genelinde adından söz ettiren Buca Belediyesi, normalleşme
sürecinde hizmete açılan işletmelerinde Turuncu Çember Sertifikası almaya hak kazandı.
Buca Belediyesi iştiraki Bucamar tarafından işletilen, sadece Bucalıların değil tüm İzmirlilerin yoğun ilgi
gösterdiği kafe ve restoranlarda koronavirüs önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Merkezlerde yapılan
düzenlemelerin ardından, İzmir’deki işletmelerin pandemi sonrası normalleşme sürecine uyumunu
kolaylaştırmak ve güvenliği sağlamak amacıyla oluşturulan Turuncu Çember sertifikası için başvuru yapıldı.
52 KRİTERLİK DENETİM LİSTESİ
İzmir Turizm Hijyen Kurulu yetkileri tarafından yapılan denetlemelerin ardından belediyeye ait Boudja
Gastro, Buca Dere Kafe ile Gölet Tesisleri’nde yer alan Göl Restoran ve Ada Kafe hijyen ve sağlık açısından
belirlenen 52 kritere uygun bulunarak Turuncu Çember Sertifikası almaya hak kazandı. İşletmelere, Turuncu
Çember Sertifikası, Turuncu Çember Bayrağı, Turuncu Çember etiketleri ve personelin takabileceği Turuncu
Çember rozetleri takdim edildi.
MESAFELİ VE TEMASSIZ HİZMET
Süreç kapsamında işletmelerde; masalar arası sosyal mesafe, el yıkama bilgilendirmeleri, karekod sistemli
menü, personelin sağlık ve hijyen belgeleri, tuvalet temizliği, atık maske -eldiven kutusu ile mutfaklardaki
saklama koşulları gibi bir çok konuda düzenleme getirildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ