İstikrar abidesi : Titi

İstikrar abidesi : Titi
  • 6 Mart 2020 17:22

     BerkeMankır

     Göztepe’nin Brezilyalı stoperi Titi, Göztepe’ye transfer olduğu 2018-2019 sezonundan bu yana takımının en çok forma giyen ismi konumunda bulunuyor. Başarılı savunmacı, bir buçuk sezonda toplam 59 kez formayı sırtına geçirerek bu alanda ilk sırada yer alıyor.

 

Göztepe’nin başarılı savunma oyuncusu Titi, istikrarıyla takımın vazgeçilmezleri arasına girdi. Geçtiğimiz sezon 36 resmi müsabakada görev yapan savunmacı, bu sezon da 23 kez maça çıktı ve toplamda 59 defa Göztepe adına forma giydi. 2018-2019 sezonunun başında Bursaspor’dan transfer edilerek takıma katılan Brezilyalı, son bir buçuk yılda gösterdiği performansla adeta savunmanın belkemiği oldu. Bu süreçte, 5298 dakika süre alan 31 yaşındaki deneyimli futbolcu, gol katkısında bulunamazken, 2 asist yapmayı başardı. Çıktığı müsabakalarda toplam 12 sarı, 1 kırmızı kart gören Titi, savunmada değişilmez isim olmaya devam ediyor. Öte yandan, Brezilyalı ismi bu süre zarfında 56 maçla Beto, 51 maçla Gassama, 50 maçla Andre Castro, 45 maçla Halil Akbunar ve 41 maçla Berkan Emir izledi.

 

Yanındaki isimler değişti

 

Kademedeki hamleleri ve soğukkanlı müdahaleleriyle dikkat çeken stoper Titi’nin savunmadaki partneri ise sürekli değişti. Leo Schwechlen, Bubacarr Sanneh, Wallece Reis gibi isimlerle savunma hattını oluşturan Titi, Alpaslan Öztürk’ün stoper bölgesine devşirilmesi sonucu Alpaslan ile iyi bir uyum yakaladı. Zaman zaman sakatlıklar yüzünden formasından ayrı kalan Alpaslan’ın yerine, Teknik Direktör İlhan Palut, Kosta Rikalı oyuncu Celso Borges’e de şans vermeye başladı. Ülkemizde Kasımpaşa ve Bursaspor gibi takımlarda da görev yapan savunmacı, bu takımlarda da tıpkı Göztepe’de olduğu gibi takımının en çok forma giyen oyuncusuydu. Kasımpaşa’ya 2015-2016 sezonunda transfer olan Titi, burada 2 sezon geçirerek toplamda 72, Bursaspor’da 1 sezonda 36 resmi maça çıkmıştı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇADA PELİKANLAR  VATANDAŞLA DOST BALIKÇIYLA ARKADAŞ 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.