Öğretmenlerin adı Bayraklı’da yaşayacak
Bayraklı Belediyesi, 5 öğretmenin ismini Bayraklı’da yaşatacak. Terör saldırısında hayatını kaybeden öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz ile Halil Serkan Öz, Bahadır Grammeşin ve Hasan Ali Yücel’in isimleri Kasım ayı meclis toplantısında alınan kararla kütüphane ve parklara verilecek.
Bayraklı Belediyesi meclis toplantısı Kasım ayı ilk oturumunda önemli kararlar alındı. Kendisi de öğretmen olan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yönettiği toplantıda meclis ilk olarak müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adının Borsa İlköğretim Okulu karşısında bulunan parka verilmesine karar verdi. Batman Kozluk’ta PKK’lı teröristlerin gasp ettiği taksiyle belediye başkanının otomobilini taramış, arkada bulunan minibüsteki 8 aylık öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı karne günü katletmişti. Meclis, Şehit Sınıf Öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın da adını Adalet Mahallesi’nde bulunan bir parka vererek yaşatma kararı aldı. Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017’de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane Torul’a dönerken, PKK’lı teröristlerce Tunceli’nin Pülümür ilçesinde aracı yakıldıktan sonra kaçırılmıştı. Genç öğretmeni arama çalışmaları 27 gün boyunca aralıksız sürmüş ve Necmettin öğretmenin cansız bedeni 12 Temmuz 2017’de Tunceli’deki Pülümür Çayı’nda bulunmuştu.
Tacizi önlemek istedi bıçaklandı
Meclis, İstanbul’da bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin’in adını ise Manavkuyu’da bir parka verdi. 9 Mayıs 2015 günü Kadıköy’de arkadaşlarıyla bir mekanda asker eğlencesine katılan Grammeşin, yanında bulunan arkadaşlarıyla eve gitmek üzere yola çıkmıştı. Bunun üzerine 2 kişi, Grammeşin’in arkadaş grubunda bulunan kadınlara sözlü tacizde bulunmuştu. İki grup arasında çıkan kavgada tacizi engellemek isterken, bıçaklanan Grammeşin hayatını kaybetmişti.
Hasan Ali Yücel Parkı
Meclis toplantısında ayrıca Milli Eğitim eski Bakanı ve Köy Enstitüleri’nin kurucusu Hasan Ali Yücel’in isminin Mansuroğlu Mahallesi’ndeki öğretmenevi önünde bulunan parka verilmesine karar verildi. 1938-1946 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığı yapan Hasan Ali Yücel, Cumhuriyet döneminin çok yönlü kişiliğe sahip seçkin bir eğitim, kültür ve siyaset adamı olarak biliniyor.