“Sıfır Karbon Noktası” hayata geçiyor…

“Sıfır Karbon Noktası” hayata geçiyor…
  • 24 Mayıs 2019 10:10
  • A+
    A-

Avrupa Birliği’nden 210.453 Euro hibe almaya hak kazanan “Sıfır Karbon Noktası” projesinin açılış toplantısı Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde gerçekleştirildi.
Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı ve RENAC energy & climate gGmbH ortaklığı ve Karşıyaka Belediyesi iştirakçiliği ile hazırlanan, Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu V (CSD-V) Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan “Zero Carbon Point” (Sıfır Karbon Noktası) projesinin açılış toplantısı Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde gerçekleştirildi.
Açılış toplantısına Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ege Orman Vakfı adına konuşma yapan Genel Müdür Metin Gençol, RENAC energy & climate gGmbH koordinatörü Salem Kadi, Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği Genel Sekreteri Aygün Pakyürek, Proje Koordinatörü Kadir Bilgili ve Dış İşleri Bakanlığı AB Başkanlığı İzmir Temsilcisi Ceyhan Çiçek katıldı.
Açılış toplantısında Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği’nin temsilen ilk konuşmayı yapan Genel Sekreter Aygün Pakyürek, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan Hibe Programını, proje ortaklarının iş birliğinin detaylarını ve projedeki rollerini anlattı.
Proje ile ilgili bir sunum yapan Proje Koordinatörü Kadir Bilgili, toplam bütçesi 210.453 Euro olan ve 12 ay sürecek projenin karşılıklı bilgi paylaşımı ve iyi uygulama örneklerinin aktarılmasına dayalı yürütüleceğini söyledi. Proje ile Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’ nde kurulacak Sıfır Karbon Noktası’nda iklim değişikliği ile mücadele, sürdürülebilir enerji kaynakları, sıfır karbon ekonomisi ve atık yönetimi konularında eğitimler verileceğini belirtti.
Toplantıya projenin eş faydalanıcısı RENAC energy & climate gGmbH adına katılan koordinatör Salem Kadi, konuşmasında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında dünya çapında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. “Sıfır Karbon Noktası” hayata geçiyor…
Projenin diğer eş faydalanıcısı Ege Orman Vakfı adına konuşma yapan Genel Müdür Metin Gençol, Vakfın çalışmaları hakkında bilgi vererek, projenin hayata geçmesinden dolayı çok heyecanlı olduklarını ve Vakfın eğitim kapasitesinin bu proje ile daha da güçleneceğine inandıklarını söyledi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü içinde oluşturulacak alanın özellikle çocuklar için çok önemli bir eğitim noktası olacağını ve proje içinde olmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Proje hakkında: Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, RENAC energy & climate gGmbH ortaklığı ve Karşıyaka Belediyesi iştirakçiliğinde, Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu (CSD-V) Hibe Programı kapsamında başvuruda bulunulan “Zero Carbon Point” isimli proje hibe desteği almaya hak kazandı.
Sera gazı emisyonlarının azaltımına katkıda bulunacak faaliyetlerin yerinde gözlemlenmesi, yenilenebilir enerji sektöründeki bileşenlerin yaşam alanlarına entegrasyonu ve doğal kaynakların verimli kullanılması konularında iyi uygulama örneklerinin sergileneceği, toplam bütçesi 210.453 Euro olan proje, 01.04.2019 tarihinde başlamış olup 12 ay sürecektir.
Proje kapsamında İzmir İli Karşıyaka İlçesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüs alanında kurulacak Sıfır Karbon Noktası’ nın eğitim bölümünde iklim değişikliği ile mücadele, sürdürülebilir enerji kaynakları, sıfır karbon ekonomisi ve atık yönetimi konularında AB üye ülkelerinde uygulanan eğitim programlarının ve eğitim materyallerinin ülkemize adaptasyonu sağlanacaktır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yaşlı hakları Konak’ta masaya yatırıldı

EDİTÖR NOTU
Sivil Toplum Diyaloğu Hakkında:

2008 yılından bu yana yürütülmekte olan “Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu” Programı Türkiye ve AB sivil toplumları arasındaki etkileşim ve diyaloğu yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde artırmayı hedefleyen ve Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin önemi ve faydalarına odaklanarak her iki toplumda farkındalık artırma
girişimlerini destekleyen bir programdır. Programın Beşinci Dönemi 1 Nisan 2019’da 40 proje ile başlamıştır. Toplam
6.000.000 avroluk bütçe kapsamında uygulanacak projelerin konuları arasında doğrudan diyalog geliştirme ve iş birliği temalarının yanı sıra engelliler, yaşlılar, mülteciler gibi dezavantajlı gruplara yönelik sosyal konuların yanı sıra, kadın odaklı alanlar ve eğitim, sağlık, tarım, gıda, çevre gibi sektörler de vardır.

“Sıfır Karbon Noktası” hayata geçiyor…

Proje ve Sivil Toplum Diyaloğu Programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için 3994000 no’lu telefonu arayabilir. www.siviltoplumdiyalogu.org sayfasını takip edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.