İzmir’de CHP’nin seçim bürosuna silahlı saldırı

İzmir’de CHP’nin seçim bürosuna silahlı saldırı
  • 9 Mart 2019 17:46
  • A+
    A-

İzmir’in Bayraklı ilçesinde CHP’nin Yamanlar Seçim Koordinasyon Merkezi’ne otomobilden silahla ateş açılması sonucu 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Öte yandan silahlı saldırıyla ilgili olarak B.A. isimli şüpheli gözaltına alındı.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, CHP’nin Seçim Koordinasyon Merkezi’ne bir taksiden tabancayla ateş açıldı. Saldırıda 2 partili hafif yaralanırken, olayla ilgili bir şüpheli yakalandı.

Yamanlar Mahallesi’ndeki CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’ne bugün saat 14.30 sıralarında, yoldan geçen bir taksiden tabancayla 3 el ateş açıldı. Saldırıda merkezde bulunan partililerden Hakkı Bolat (36) dirseğinden, Batuhan Gül (21) de bacağından vurularak, hafif şekilde yaralandı.

İzmir'de CHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. 2 yaralı, ambulansla Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olayın ardından polis, taksiyi ve saldırganı belirlemek için çalışma başlattı. Görgü tanıklarının bir kişinin bulunduğunu söylediği taksiyi bulmak için polis harekete geçti. Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerinin incelendiği olayla ilgili soruşturma sonucu çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirtilen B.A. gözaltına alındı.İzmir'de CHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı

Zanlının, emniyetteki ifadesinde, CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı Serdar Sandal’dan randevu istediğini, cevap verilmemesi üzerine sinirlendiğini, bunun için de ateş açtığını söylediği öğrenildi.

Öte yandan olayın görgü tanığı seçim ofisinde sorumlu Tunay Ballıkaya, “Dün akşam da partimizdeki bazı kişiler darp edildi. Bugün de seçim çalışmalarımızı yapıyorduk. İçeride oturuyorduk. Ticari taksi ile ofisimizi taradılar. Dört el ateş edildi. İki arkadaşımız yaralandı, iki kurşun da cama isabet etti. Bu olayı kınıyoruz. Yapanların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. İzmir'de CHP'nin seçim bürosuna silahlı saldırı

Yücel’den saldırılara çok sert açıklama: Alçakça saldıranlara…

İzmir’in Bayraklı İlçesi Yamanlar mahallesinde açılan, Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Bürosuna silahlı saldırıda bulunulması üzerine, Ödemiş’te sürdürdüğü seçim çalışmalarını yarıda keserek Yamanlar’a doğru yola çıkan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, saldırıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisini ve ona inanmış, onun yoluna kendisini adamış olanları, bu türden alçakça saldırılarla yıldıramayacaklarını ifade eden Deniz Yücel  “Ne yaparsa yapsınlar, İzmir’i kabadayılara, eşkıyalara, alçakça saldıranlara bırakacak değiliz. İzmir İzmirlilerindir, öyle de kalacak” dedi. Yücel şunları söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak’ta Kadın Oyunları Festivali başladı

NE TEHDİTTEN NE DE EŞKIYALARDAN KORKMAYIZ

Bayraklı Yamanlar seçim büromuzda  arkadaşlarımızın seçim çalışmalarını yürüttüğü, vatandaşlarımızı ağırladığı sırada, seçim büromuzun önünden geçen ticari taksinin içinden arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza ateş açılmış. Olayda iki seçim bürosu çalışanımız yaralanmıştır. Arkadaşlarımızın çok şükür ki önemli bir sağlık problemleri yok, her ikisi de taburcu edildi. Ayrıca 8 Mart Cuma akşamı gençlik kolları üyelerimize, başlarında AKP meclis üyesi olan bir şahsın bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir gurup tarafından sopalı silahlı saldırıda bulunulmuş ve 7 parti üyesi gencimiz hastaneye kaldırılmıştır. Bu olayda emniyete yansımış bir olaydır. Polis her iki olayla ilgili de soruşturmasını sürdürüyor. Bu olayın arkasında kimler var, dün akşam yine Bayraklı’ da  yaşanan olayla bir bağlantısı var mı, bu olayın failleri birilerinin taşeronluğunu mu yapıyor, bunlar tespit edilene kadar bu işin peşini bırakmayacak, suçlular adalete teslim edilip, hak ettikleri cezaları alıncaya kadar takipçisi olacağız.  Bizler Cumhuriyet Halk Partiliyiz. İzmir’in ve Türkiye’nin hak ettiği hizmeti alması, cumhuriyetimizin korunması, İzmir’in olan her şeyin, İzmir halkında kalması için onurlu ve korkusuzca bir mücadele veriyoruz. Bu yolda İzmirli vatandaşlarımızın yanımızda ve destekçimiz olduğunu görüp de rahatsız olanlar varsa bilsinler ki, Ne tehditten, ne alçakça saldırılardan, ne de kurşunlardan korkup geri adım atmayız. Saldırıyı şiddetle kınıyor, güvenlik güçlerimizin en kısa sürede olayı aydınlatacağına ve saldırganları yakalayacağına inanıyoruz. Başta Yamanlar seçim bürosu çalışanlarımız olmak üzere tüm Bayraklı örgütümüze geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu yaşanan olay İzmir için çıktığımız yolda bizi daha da kamçılayacak, Bayraklı ve İzmir’de koyduğumuz hedefe daha da hızlı ilerlememizi sağlayacaktır. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.