İzmir’deki Hamsi Şöleninde Barış Mesajları

İzmir’deki Hamsi Şöleninde Barış Mesajları
  • 7 Şubat 2016 16:32
  • A+
    A-

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) tarafından bu yıl İnciraltı’nda 7’ncisi düzenlenen Hamsi Şöleni’nde, gelen binlerce kişinin sırada daha az beklemesi için 16 stant kuruldu. Artvin, Rize, Trabzon ve Gürcistan Batum’dan getirilen 10 ton hamsi mısır ununa bulandı, az yağlı tavalara dizildi, bir yüzü kızarınca düz kapakla çevrilip diğer yüzü kızartıldı, ekmek arasında vatandaşa ücretsiz servis edildi. Gelenlerden bir bölümünün yanlarında kuru soğan ve şalgam getirerek hamsi ekmek ile birlikte yedikleri görüldü.

İzmir'deki Hamsi Şöleninde Barış Mesajları

16 standın her birinin önünde 50 metrelik kuyruklar oluştu. Soğuk havada sıra beklerken tulumun ritmine göre oynayanlara, çocukları da eşlik etti. Şölene Karadenizli olmayanların da ilgisi büyük oldu. Horon sırasında halk oyunları topluluğuna izleyiciler de katıldı. Bol kıyafetler giyen tesettürlü bir kadınla, dar pantolonlu saç bantlı bir kadın el ele tutuşarak, ayrımcılığa, kutuplaşmaya karşı adeta müzikle mesaj verdi. Şölene katılanlar hamsi yemenin yanı sıra Gümüşhane’nin pestili, Amasra’nın elması, Rize’nin çayı, Trabzon’un ekmeği, Sinop’un mantısı ve Kastamonu’nun etli ekmeğini tattı, satın aldı.

İzmir'deki Hamsi Şöleninde Barış Mesajları

İzmir'deki Hamsi Şöleninde Barış Mesajları

İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un da katıldığı şölende, Ege Bölgesi’ndeki 51 dernekten oluşan EKAF’ın Genel Başkanı Aydın Özyar, Ege Bölgesi’nde 600 bin, İzmir’de de 270 bin Karadenizli olduğunu belirterek, “Karadeniz deyince akla ilk hamsi gelir. Hamsi birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluğun ve barışın simgesidir. Hamsi festivallerinde Diyarbakır, Cizre, Silopi, Tunceli, Edirne, Konya kol kola girip horon teper. Birliğe, birbirine omuz vermeye en çok ihtiyaç duyduğumuz şu dönemde festivalden barış çağrısı yapyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yaşlı hakları Konak’ta masaya yatırıldı
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.