İzmir için Kılıçdaroğlu’nun aklında ne var?

İzmir için Kılıçdaroğlu’nun aklında ne var?
  • 26 Kasım 2018 15:10

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmama kararı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday adayları daha önce hiçbir seçimde olmadığı kadar artarken, Genel Merkez adayların sayısını yapılan çalışmalar sonucunda düşürdü.

Alınan bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti’nin aksine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı konusunda daha kararını vermedi. Sürecin daha ağırdan alınacağı öğrenilirken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ismi geçen adayların dışında bir kadın aday tercihinde bulunmak istediği konuşuluyor.

İzmir’e kadın aday istiyor

Anket çalışmalarının sürdüğü Genel Merkez’de CHP’de İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin adı çok sık dillendirilmeye başladı. Daha önce arası açılan Böke ve Kılıçdaroğlu’nun son dönemde arasının düzelmesiyle bir kadın olarak başarılı ve tecrübeli bulduğu ve bir zamanlar partinin Genel Başkan Yardımcılığını Böke’nin İzmir Büyükşehir için iyi bir profil olduğu kanaatinde olan Kılıçdaroğlu, kesin kararını henüz vermedi.

Chp Lideri’nin İzmir’de başarı bir çizgisi olan kadın iş adamlarını da yakın markajına aldığı Genel Merkez’den sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Diğer adaylar

Kılıçdaroğlu’nun kadın aday tercih edilmezse İzmir için diğer alternatifler Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Karşıyaka eski belediye başkanı Cevat Durak…

Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Bedri Serter, Murat Bakan ve Tacettin Bayır gibi isimlerinde büyükşehir hayali olduğu bilinirken, bazı kaynaklar CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine belediye başkanlığı için sıcak  bakmadığını belirtiyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.