Şarbon korkusu balık yedirdi
Gazete Ege \ Selcan Şerifaki
Çiğli ilçesindeki süpermarkette kasaplık yapan bir kişinin şarbon şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı yolunda sosyal medyada yer alan ve hızla yayılan iddialar İzmirlileri korkuttu. İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, bu iddiaların doğru olmadığını açıklasa da İzmirliler önlem olarak kırmızı et reyonlarından şimdilik uzak duruyor.
Tarihi Kemeraltı Havra Sokağı’ndaki balık tezgahlarını mesken tutan Meliha Sönmez, hem av sezonu açıldı balık yemeyi özlemiştik. Hem de şarbon iddiaları korkuttu. Önlem olarak yememe kararı aldık. Beyaz et daha yararlı. Haftanın 2 günü balık yemek bu sıralar daha güvenli” diye konuştu.
Balıkçı İhsan Güven ise, av sezonu açıldığında vatandaşların taze balık yemek için zaten tezgahlara koştuğunu dile getirerek “Müşterilerimiz arasında yine de çokça ‘şarbon hastalığından korunmak için balık yiyoruz’ diyenler oluyor. 1 Eylül itibariyle balık fiyatlarımızın da uygun olması hem de vatandaşın şarbondan korkması nedeniyle haftada 2 gün balık amaya muhakkak geliyorlar. İşlerden memnunuz” dedi.
Öte yandan balık tezgahlarında Uskumru 18 tl, hamsi 7 buçuk, çipura 20 tl, Sardalya 8 buçuktan alıcı buluyor
İddialar doğru değil
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, sosyal medyadaki bu tür provokatif söylemlerle itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “Böyle bir olay söz konusu değildir. Ne şarbon şüphesiyle hastaneye kaldırılan vardır ne de boşaltılan bir hastanemiz vardır” dedi.