• 17 Ağustos 2018 11:31

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kordon basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ülke ve İzmir gündemini değerlendirdi.

Türkiye’nin tek adam rejimine girdiğini dile getiren Serter, mecliste İzmir’in tüm sorunlarını gündeme taşıyacağının altını çizdi. Serter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek adam rejimi ülkenin sonunu getiriyor, her gün ayrı bir kriz yaşanıyor. Türkiye için artık gri olacak bir şey kalmadı. Artık her şey ya siyah ya beyaz. Türkiye bu krizi aşar. Hakkaniyetli bir yönetim anlayışı gerekiyor. 16 yılda biz ne yaptık, Türkiye neden bu hale geldi diye kendilerini sorgulamalılar?1 Ekim’den sonra bu konularda mecliste bangır bangır bağıracağım”

 

İşsizlik sorunu

 

Serter, “Borcu borçla kapatıyoruz. Enflasyon artıyor, maaşlar eriyor. Önce yabancı sonra da yerli sermaye peşi sıra kaçıyor. Güven bunalımı yaşanıyor. Türkiye insanı mutsuz, geleceğinden kaygılı. BM Mutluluk endeksinde 156 ülke arasında 74’üncü sıradayız. İzmir mi? İzmir 81 il içinde mutluluk sıralamasında 50’inci sıradayız.  Ülkemde huzur istiyorum. İşsizlik azalsın, istihdam artsın. Sanayiye ticarete, turizme ve tarıma dayalı ekonomi güçlensin istiyorum. Gençler iş bulsun istiyorum. Güven ortamı olsun, ekonomi düzelsin, topraklarımız ve insanlarımız refaha ve  huzura kavuşsun istiyorum. Demokrasinin şehrinden sesleniyoruz, kadınlar eşit olsun, hayatın her alanında olsun istiyoruz” dedi.

TOPRAKLARIMIZ YABANCILARIN ELİNE GEÇİYOR

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, ülkenin krize doğru gittiğini dile getirerek: “Kredi kartı borçları diğer kredi kartı ile kapatılıyor. İşletmeler de öyle yapıyor. Böyle bir Türkiye ve büyüme yaşanmaz hale getirecek. 80, 94, 2001 krizini de gördüm. Hepsi ciddi sıkıntı yaratmıştır. Dolar ve Euro ile yaşar hale geldik. Türk lirasını unuttuk. Asgari ücret ortada. Dolar bazında 400 euroydu, şu anda 258 euro civarında. Alım gücümüz azaldı. Yüzde 50 değer kaybetti gayri menkullerin değeri. Genç nesilde işsizlik oranları hep yüksek. Katar, Kuveyt, BAE gibi ülkeler büyük yerleri alıyor. Bu yıl başladığından bu yana yüzde 7.4 büyüdük diyoruz ama aslında üretmiyoruz, tüketiyoruz. Topraklarımız adım adım yabancıların eline geçiyor. Yabancı sermaye istihdam yaratmak için gelsin, bizim topraklarımıza sahip olmak için gelmesin” şeklinde konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konaklı minikler “Sarı Sonbahar” ile hem eğlendi hem öğrendi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.