Dervişoğlu’ndan İzmirlilere çağrı

Dervişoğlu’ndan İzmirlilere çağrı
  • 7 Haziran 2018 11:59

 Selcan Şerifaki\Gazete Ege

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Partisinin İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu,  İyi Parti İzmir il binasında basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli siyasetçi, seçimlerin ikinci tura kalabileceğini belirterek, İzmirlilerden tercihlerini AK Parti adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebilecek adaya göre şekillendirmesini talep etti. Dervişoğlu,  “İkinci turda kim kazanacaksa İzmirli oy kullanma tercihini ona göre şekillendirsin İzmirli. İzmir üstüne düşeni yapsın ve Türkiye’yi ödüllendirsin.”diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci tura Erdoğan’ı gerecek bir rakiple çıkmak istiyoruz. Erdoğan’ı kim yenebilecekse desteklerini ona versinler. Türkiye’yi yeni bir maceraya sürüklenmekten kurtarsınlar. İzmir bu zamana kadar her türlü faydalı değişimin öncülüğünü ve önderliğini yapan bir kent olma özelliğiyle kendini hissettirmiştir. Şimdi de öyle bir tarihi sorumluluğa hazır. Bu kudreti İzmir’in elinden alacak birtakım manipulatif şeylere şahit oluyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ı kim yenecekse desteği ona versin İzmirliler. Aksi taktirde Erdoğan’ın arzuladığı, yenebileceği adaylarla önünü tıkamasınlar. İkinci turda kim kazanacaksa İzmirli oy kullanma tercihini ona göre şekillendirsin İzmirli. İzmir üstüne düşeni yapsın ve Türkiye’yi ödüllendirsin. Hem Muharrem İnce hem Temel Karamollaoğlu o makamı elbette ki hak ediyor. Ama Erdoğan’ın karşısında ikinci turda kim kazanır, bu soruya yanıt arayarak insanlar sandığa gitsin. Hepsi kıymetli ama sayın Meral Akşener bizim için de millet için de pırlanta hükmündedir.”

SEÇİM TAHMİNİ

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, “2002’de İzmir’de aldıkları oy oranlarına baksınlar. AK Parti bugün de yüzde 18 alırsa öpsün başına koysun. Bu siyasi tablo AK Partinin 3’üncü sıra milletvekili adayının seçilemeyeceğini gösteriyor. Siyasete espri katmak için diyorum ki,  Binali Yıldırım İzmir’e önem göstersin. Gelsin biraz çalışsın. Yoksa 3.’üncü sıradaki adayı seçilemiyor. CHP de aynı seçimde yüzde 29 oy almış. Daha sonra merkez sağ seçmen oy kullanma tercihini CHP’den yana kullanmış. CHP’nin aldığı oy hormonlanmış dolayısıyla. İYİ Parti’den sonra CHP yüzde 30 bandına oturacağını düşünüyorum İzmir yerelinde.  2002 yılında yüzde 29 almış, şimdi de yüzde 30 bandına geri döner. Yüzde 18 ile yüzde 30 yüzde 48 yapar.  Yüzde 52’yi diğer partiler paylaşacak. Bu siyasi matematiğin neresi yanlış. 20’sini de 35’ini de  alır İYİ Parti. İzmir’de birinci parti de çıkabilir ikinci parti de çıkabilir. Bizi ne kadar teveccüh edeceğini, bizi ne kadar siyaset taktir edeceğini sandıklar açılınca göreceğiz. Sahadan aldığımız işaretler, birinci parti olmaya yakın duruyoruz. Birinci parti çıkarsa kimse için sürpriz olmamalı. “

MERAL AKŞENER GELİYOR

10 Haziran Pazar günü Gündoğdu Meydanı’nda verecekleri Halk İftarı’na tüm İzmirlileri davet eden Müsavat Dervişoğlu, “10 Haziran Pazar günü sayın genel başkanımız İzmir’e gelecek. Önce Bergama’da Cumhuriyet Meydanı’nda sonra da Tire’de İtfaiye Meydanı’nda olacak. Gündoğdu Meydanı’nda halk iftarı vereceğiz. Orada iftarımızı şereflendirecek İzmirlilere hitap edebilme imkanı bulacaklar. Tüm İzmirlileri aracılığınızla halk iftarına davet ediyorum.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Mert Fırat ile Basmane turu

BÜYÜK İZMİR MİTİNGİ İKİNCİ TURDA OLACAK

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Genel Başkanı ı Meral Akşener’in İstanbul programının yoğunluğu nedeniyle 22 Haziran İzmir Mitingi’ni gerçekleştirmediğini ancak programına göre yeniden düzenleme yapılabileceğini ancak seçimlerin ikinci tura kalınması durumunda Büyük İzmir Mitingi’nin kesinlikle yapılacağını belirtti:

“Bunu çok arzuluyoruz. Ama genel başkanın yoğun bir miting programı var. 22’sinde İstanbul’da bulunacaklar. Son 3 gün orada olacağını söylediler. Kampanyanın son günleri için düşünüyoruz. Büyük İzmir Mitingi’ni ikinci tura kalacak ya seçim, o zaman gerçekleşecek. İzmir’e yakışan bir miting olur.”

GÜZEL BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞIYORUZ

“Her ilçede bir İYİ Parti adayı sahada çalışıyor. Aldığımız işaretler fevkalade iyi. Halkın gösterdiği teveccühten memnunuz. İzmir halkı İYİ Parti’yi bağrına basmıştır. Türkiye’deki değişimin öncülüğünü ve önderliğini İzmirliler yapacak. Türk milleti bu sıkışmış siyaset anlayışını İYİ Parti’nin varlığıyla bertaraf edecek, İzmir de buna öncülük edecektir. Ülkenin fabrika ayarlarına geri dönmesinin öncülüğünü yapan kent olarak siyasi tarihindeki yerini daha da güçlendirecektir” diye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, İzmir’deki seçim çalışma sürecinin İzmir’e yakışır şekilde geçtiğini dile getirdi:

“Tüm siyasi partiler için İzmir önemli elbette. Başka yerlerde olmayacak güzel bir süreç geçiriyoruz. Husumet ve hakaret dilini kabul eden bir kent değil İzmir zaten. Dışlayan yerine entegre eden ve kucaklayan bir yaklaşımı var. Adayların siyasi partilerin buradaki rekabetleri Türkiye için işbirliği için olmalı. Bu güzellik İzmir’in güzelliği. İzmir’e de yakışıyor.”

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu,  “Çeşitli partilerin adayları da dolaşıyor. Türkiye’de sistem değişti. Cumhurbaşkanlığına talip değil iseniz bu sistemi de geri döndürmeyi taahhüt etmiyor iseniz TBMM’de milletvekili olmak sıradan bir vatandaş olmaktan farklı bir şey değil. Yönetmeye talip değil iseniz yapacak bir şeyiniz yok. İzmir’in de sıradan siyasi aktörlerle kaybedeceği zamanı yoktur. İzmir’in demokrasi kültürüne olan yakınlığına ve yatkınlığına sadakatine inanıyor ve güveniyoruz. Ona göre bir yol haritası tanzim etmeye çalışıyoruz” dedi.

Basın toplantısının ardından Musavvat Dervişoğlu ve milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar ve İzmir il Başkanı Koray Ükünç ; Meral Akşener’e destek olmak için bağışta bulundu.Dervişoğlu'ndan İzmirlilere çağrı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.