“TOKİ’ye Karşı Olmadığımızı Söyledik”

“TOKİ’ye Karşı Olmadığımızı Söyledik”
  • 22 Ocak 2016 14:50
CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, sosyal medyada Çeşme TOKİ üzerinden CHP hakkında yürütülen karalama kampanyasının temelsiz olduğunu belirterek, “Gerek başkanımız, gerekse CHP ilçe örgütü olarak, ısrarla ve defalarca Çeşme’de TOKİ’ye karşı olmadığımızı, yapılacak evlerin Çeşme’nin mimari yapısına ve sosyal dokusuna zarar vermeyecek şekilde olmasını istediğimizi vurgulamamıza karşın yürütülen tartışmanın iyi niyetli olmadığını görmekteyiz.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulduğu günden itibaren sosyal politikaları ile daima emeğin ve ezilenin yanında olduğunu vurgulayan Ekrem Oran; “İhtiyaç sahiplerinin ev sahibi olmasına engel olduğunu ifade ettikleri CHP’li Çeşme Belediyesi’nin, yaptığı Belkent Yapı Kooperatifi, Çeşme Kent Yapı Kooperatifi, Akadağ konutları, Petek Evleri’nde binlerce kişi konut sahibi olmuştur. Ayrıca yine daha önce defalarca belirtildiği üzere, CHP’li Çeşme Belediyesi on yıl (!) önce Reisdere bölgesinde sosyal konut yapılması için başvurmuş, bu proje “Bizden olmazsanız hizmet alamazsınız” anlayışıyla engellenmiş, yıllarca Ankara’da bekletilerek dar gelirli vatandaşlarımız mağdur edilmişlerdir. Bu noktada yapılan eleştirileri kamuoyunun vicdanına havale ediyor, dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını seçimden seçime gündeme getirerek, siyasete malzeme yapılmasını da etik bulmuyoruz.” şeklinde konuştu.
“Çeşmemizi korumak için hukukun tüm yolları elbette denenecektir”
CHP’li belediye başkanlarının sürdürülebilir büyüme politikalarının Çeşme’yi New York Times’ın dünyada görülmesi gereken yerler listesine soktuğunun altını çizen Başkan Ekrem Oran; “Atılan her adımın Çeşme’yi koruyarak büyütmeye yönelik olduğunu unutmamak gerek. Mimari dokusunu bozar, çok katlılığa izin verirseniz, imar planlarını Çeşme’nin doğasına, iklim yapısına, doğal klimasına göre belirlemezseniz, bu cennet parçasını kaybedersiniz. Herşeye rant penceresinden bakan anlayışa karşı Çeşmemizi korumak için hukukun tüm yolları elbette denenecektir. Kaldı ki yapılan iş hukuka aykırıysa ve Çeşme’nin geleceğini tehdit ediyorsa bu sadece CHP ilçe teşkilatının ya da belediyenin değil tüm Çeşmelilerin sorumlulukla yaklaşması gereken bir konudur. Hemşehrilerimizin konuyu bu çerçevede ve sağduyulu değerlendirmesi gerekmektedir.” dedi.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş'te Belediye emekçilerine bayram hediyesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.