Ege Üniversitesi çalışanları eylemde

Ege Üniversitesi çalışanları eylemde
  • 1 Haziran 2018 12:30

Selcan Şerifaki

Ege Üniversitesinde çalışan ve güvenlik soruşturması gerekçesiyle kadroya geçemeyerek, işsiz kalan 200 işçi, rektörlük binası önünde oturma eylemine yaklaşık 45 gündür direnişini sürdürüyor.

Her sabah 9.00 ile 12.00 saatleri arasında rektörlük binasında nöbet tutan işçiler, eylemleri biraz daha ileri götürme kararı aldı

.Ege Üniversitesi çalışanları eylemde

Eylemleriyle ilgili açıklamada bulunan Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “işten attılar gömmeyi unuttular” isimli bir eylemle seslerini yükseleceğini dile getirerek; “Kefen giyip dilekçe vereceğiz. Mezarlıklar müdürlüğüne, ‘diri diri gömüldüler’ diye, Direnişimiz devam ediyor. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukuki anlamda mücadelemiz devam ediyor. Ama dava açtık diye de eylemden vazgeçmeyiz. Mezarlıklar müdürlüğünde kefenimizi giyip, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığına; ‘Hükümet bizi işten attı. 696 sayılı Kyk ile çalışırken bizi işten attı. Bizi öldürdüler fakat gömmeyi unuttular’ ” diye konuştu.

Dava sonuçlanana kadar işçiler, Rektörlük binası önünde rutin eylemlerini sürdürecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.