Tarık Dursun K.’ya yeni konuk
Konak Belediyesi’nin İzmir’in ilk ve tek Yazar Evi olan Karataş’taki Tarık Dursun K. Yazar Evi’nin bu ayki konuğu genç kuşak yazarlardan Seran Demiral oldu. Fantastik kurgu romanları Münzevi ve Hissizleşme ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan Demiral, Eylül ayı sonuna kadar Yazar Evi’nde kalarak, yazım çalışmalarına İzmir’de devam edecek.
Dört kitaptan oluşan ‘Filozof Çocuk Kulübü’ seri kitaplarıyla da tanınan Seran Demiral, bir yandan Tarık Dursun K. Yazar Evi’nde yazılarına devam ederken bir yandan da Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Mahallesi’nde hizmete soktuğu Rehberlik ve Danışma Merkezi’nde çocuklara yönelik atölye çalışmasına katıldı. İki gün süren atölye çalışmasının oldukça keyifli geçtiğini dile getiren Demiral, “Farklı etnik kökenlerden ve düşük sosyo-ekonomik profillerden gelen çocukların akranlık dünyalarının nasıl bir dünya olduğunu öğrenme şansı buldum. Kendi yazdıkları metinleri kendi aralarında değiş tokuş yaparak, okuyup, birbirlerinin gözünden hikayeyi anlattılar. İdeallerimizi tartışabileceğimiz bir ortam oluşturduk” diye konuştu.
YAZMAK İÇİN İDEAL BİR ORTAM
Tarık Dursun K. Yazar Evi’nde misafir edilen 12. konuk olan Seran Demiral, tarihi bir binada konaklamanın, yazar olmanın yanı sıra mimar da olarak binanın kendisini çok etkilediğini söyledi. Demiral, “Çok güzel bir bina ve ev çok keyifli. İzmir’in eski dokusuna dair referans veren bir mahalle. Yürüyüş yapmaya çıktığımda her taraftan eski bir bina fışkırıyor. Mimarlık eğitimi de aldığım için binalara farklı bir bakış açısıyla da bakıyorum. Benden önce kalan konukların imzalayıp bıraktıkları kitapları da okuma fırsatı buluyorum. Roman çalışması için de ideal bir ev. Konak Belediyesi çok iyi ağırlıyor, teşekkür ederim” dedi.
SERAN DEMİRAL KİMDİR?
1989 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Seran Demiral, 2007’de Kadıköy Anadolu Lisesi’nden, 2011’de ise Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Henüz lise öğrencisiyken yazdığı ‘Münzevi’ ve 2007’de yazdığı ‘Hissizleşme’ isimli fantastik kurgu romanları ile dikkat çekti. Ardından ‘Peki ama ben kimim?’ (2012), ‘Okulda ne işim var?’ (2013), ‘Nasıl yapalım?’ (2014) ve ‘Dünyayı neden değiştirmeliyiz?’ (2014) isimlerini taşıyan kitaplardan oluşan, genç okurlara yönelik “Filozof Çocuklar Kulübü” çalışması yayınlandı. Görme engelli gençlerin hayatını konu eden ‘Parmak Uçları’ (2014) adlı kitabının ardından ilk bilimkurgu romanı denemesi olan ‘Hayat Üretim Merkezi’ ile okuyucusunun karşısına çıktı. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Demiral, doktora eğitimine devam etmektedir.