Kanada ile Türkiye arasında “İzmir köprüsü”

Kanada ile Türkiye arasında “İzmir köprüsü”
  • 24 Nisan 2017 11:30
  • A+
    A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Aziz Kocaoğlu ile görüşen Kanada’nın Ankara Büyükelçisi John Cooter, karşılıklı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına İzmir’in önemli bir köprü olacağını söyledi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 ay önce Türkiye’de göreve başlayan Kanada’nın Ankara Büyükelçisi John Cooter’ı ağırladı. Konuk Büyükelçi Cooter, iki ülkenin ilişkilerinin arzulanan düzeyde olmadığını belirterek, özellikle İzmir’in bu ilişkileri geliştirme adına önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. Kanada’nın başta gelen liman şehirleri Montreal ve Vancouver ile İzmir’in birçok ortak noktası bulunduğunun altını çizen Büyükelçi, “İzmir, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir köprü olabilir. Ekonomik, kültürel ve sosyal alandaki işbirliğimizi nasıl büyütebileceğimiz konusunda görüşleriniz bizim için önem taşıyor” dedi.

REKLAM ALANI

 

Görüşmeler bir an önce başlamalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin son 3,5 yıldır sürekli bir seçim atmosferi yaşadığını ve siyasetin çok fazla ön plana çıktığını vurgulayarak, ekonominin yeniden canlanabilmesi için ülkenin artık normalleşmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti. İzmir’de sanayi ve ticaret odalarının çok aktif bir şekilde çalıştığına dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, Kanada ile ilişkilerin geliştirilmesi konusuna odaklanmış karşılıklı görüşmelerin zaman kaybetmeden başlamasının yararlı olacağını söyledi.

 

Suriyeli mülteciler sorunu

Başkan Kocaoğlu ve Büyükelçi Cooter’ın ziyaretinde, kentteki Suriyeli mülteciler sorunu da gündeme geldi. Cooter, Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamdaki insani uygulamalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Başkan Kocaoğlu ise temel çözümün Suriye’ye barışın gelmesi ve mülteci konumundakilerin ülkelerine dönmesi olduğunun altını çizerek, “Görülüyor ki, bu çok kolay olmayacak. Barışın tesis edilmesinin önünde çok büyük engeller var. Burada en büyük sıkıntıyı komşu ülke olmamız nedeniyle biz çekiyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kamu alanının özel mülkiyete verilmesine izin vermeyeceğiz
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.