CHP’den ‘HAYIR’ Buluşması

CHP’den ‘HAYIR’ Buluşması
  • 12 Şubat 2017 13:57

CHP İzmir il örgütü 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi Bornova Atatürk Kapalı Spor Kompleksi’nde yaptığı dev buluşmayla çalışmalarına start verdi.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, eski genel başkanlar, eski milletvekilleri, eski il ve ilçe başkanları, eski belediye başkanlarının, eski parti meclisi üyeleri katıldı.

‘Hayır’ startını buradan veriyoruz

Ev sahibi olarak açış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Bugün böylesine önemli bir toplantının Bornova’da yapılıyor olması bizim için büyük onur…Bu salon benden önceki belediye başkanımız, Sayın Genel Sekreterimiz zamanında başladı. Bizim dönemimizde bitti. Adını Bornova Atatürk Spor Kompleksi verdik. Çok anlamlı bir salon. ‘Hayır’ startını buradan veriyoruz. ‘Hayır’ kazanacak. Biz İzmirliler farkımızı ortaya koymak zorundayız. Bugün 81 vilayette insanlar bizden umut bekliyor. O nedenle bizler çok çalışıp en fazla ‘hayır’ı İzmir’den çıkartıp büyük katkıyı vermemiz gerek. Seçim bitene kadar çalışıp sandıklara sahip çıkmamız gerek. Katılımı arttırmamız gerek. Herkesi sandığa götürmemiz gerek. Bu seçim kadınların seçimi. İsterlerse bu seçimi alırlar. Eşlerini çocuklarını herkesi sandığa götürecekler. Bu seçim hepimizin seçimi, doğmamış çocuklarımızın seçimi. Sandığa gidip ‘hayır’ oyu vererek geeceğimizi kurtarmak zorundayız. Barış için kardeşçe yaşamak için ‘hayır’ demek zorundayız.” dedi.

Referandum kesinleştiği için mutluluk duyuyorum

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “İyi ki varız, iyi ki birlikteyiz. Bugün burada dün resmileşen, acaba bunlar bu referandumdan vaz mı geçiyorlar diye endişe içine girdiğim bir sürecin sonunda dün referandum kesinleşti. Ben de referandum kesinleştiği için büyük bir mutluluk duyuyorum.Çünkü 16 Nisan’da hesaplaşma fırsatını Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel insanları yakalamış oluyor. ‘Hayır’ diyerek bu düzene geçit vermeyeceğiz. Ülkede demokrasini yaşatılması, parlamenter sistemin sürmesi, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu tüm yurtta göstereceğimizden şüphemiz yoktur. İzmir Türkiye’nin çağdaş, aydınlık, ilerici yüzüdür. İzmir’in duruşu, tavrı Türkiye’ye çok büyük etkileri vardır. Böyle bir ilde yaşamanın hepimiz için ayrılacağı vardır. Bunun kıymetini çok iyi biliyoruz. Referandumda 16 Nisan sürecinde hep birlikte sandık sandık tüm seçmenlerimizi bu kötü anayasanın, çirkin, antidemokratik, tek adam, Suriye anayasasından alınmış bu maddelerin geçmesine hayır diyeceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çiğli’de Ciabatta Ekmek Atölyesi düzenlendi

Yüzde 70’in üzerinde Hayır

Bunlar yine bir şeyler yapıp bu seçimi alırlar diye bir şey yok. CHP buna izin vermeyecektir. Sandıklarına sahip çıkacak, son ana kadar bekleyip ıslak imzaları alacak ve bunların hile hurda yapmasına izin vermeyecektir. İzmir’deki sandıkların hepsine tek tek sahip çıkacağız. Aslan gibi ‘Hayır’ı en iyi biçimde çıkartacağız. Türkiye’de en az yüzde 60 hayır çıkacak. İzmir’de ise yüzde 70’in üzerinde ‘Hayır’ çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Güven konuşmasından sonra Ak Parti’den Hayır cephesine katılan 20 kadına rozet taktı.

CHP'den 'HAYIR' Buluşması

Hayır demek 80 milyon vatandaşın kurtuluşu demek

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Konuşmamı kısa tutacağım. Zaten sahadayız. Köylerimizi ilçeleri gezip hayır için çalışıyoruz, çalışacağız. Hayır demek 80 milyon vatandaşın kurtuluşu demek. Hayır demek ben özgür yaşarım ben demorkasiye inanırım ben insan haklarına inanırım, bir kişinin tek adam yöntemine karşıyım demektir. Hayır demek, dostlarımızla komşularımızla barış demektir. Hayır demek atalarımızın dirhem dirhem biriktirdiği ülkenin servetini korumak demektir. Hayır demek kötü gidişe dur demektir. Hepinize ‘hayır’lar diliyorum.”

CHP'den 'HAYIR' Buluşması

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.